Robert (Tomasz Ziętek) kokee vääryydeksi tavan jolla miliisi pahoinpitelee homoja 1985 Puolassa. Kun hänen esimiehensä sulkee murhatutkimuksen näennäisin todistein ja kuolleen todistajan pakotettu tunnustus kädessään, hän kävelee isänsä, poliisipäällikön, luo. Isä kieltää häntä myöskään jatkamasta tapauksen tutkimista. Tämä ei sovi nuorelle ylikonstaapelille vaan hän varastaa tapauskansiot ja jatkaa salaa tapahtumien tonkimista.
Avainsana: 1980-luku
Elio (Timothée Chalamet) joutuu luovuttamaan huoneensa vanhempiensa kesäpaikassa Pohjois-Italiassa Oliverille (Armie Hammer), tuoreimmalle sarjassa jokakesäisiä nuoria tutkijoita jotka tulevat työskentelemään isän (Michael Stuhlbarg) kanssa. Oliver ärsyttää Eliota tavalla joka hämmentää häntä. Kesän edetessä Elio ymmärtää ihastuneensa Oliveriin. Asetelma ja se että Elio on vain 17 saa Oliverin ottamaan etäisyyttä poikaan. Elio kuitenkin tietää mitä haluaa.
Zackin (Michael Ontkean) ja Clairen (Kate Jackson) onnellinen avioliitto näyttää täydentyvän kun täydellinen koti löytyy ja Claire haluaa vihdoin lapsen. Zack ajelee kuitenkin öisin homokapakoiden ja miesten kruisailupaikkojen lähettyvillä peläten ja haluten. Tavatessaan Bartin (Harry Hamlin) Zack lähtee tämän kanssa lounaalle, sitten treffeille ja päätyy lopulta sänkyyn hänen kanssaan. Suurimmaksi ongelmaksi ei kuitenkaan muodostu Zackin syvä kaappi vaan Bartin halut.
Pride (Matthew Warchus, 2014)
Britannian vuodenmittaisen kaivostyöläisten lakon aikaan homot ovat tulilinjalla AIDS-kriisin vyöryessä yli maailman. Mark Ashton (Ben Schnetzer) saa Lontoon Pridessa 1984 idean: kerätään rahaa lakkoileville kaivostyöläisille. Homoja kaivostyöläisiin yhdistää viha heitä sikamaisesti kohtelevia poliiseja kohtaan. Syntyy LGSM – Lesbians and Gays Support the Miners. Ongelmaksi muodostuu ettei kaivostyöläistenliitto ole halukas ottamaan rahaa vastaan homoilta ja lesboilta. Tämä ei Ashtonia lannista vaan rahat päätetään viedä itse suoraan Walesiin kaivoskylään.
{youtube}kZfFvsKDuUU{/youtube}
Taxi zum klo (Frank Ripploh, 1980)
Frank (Frank Ripploh) opettaa alakoululaisia ja hurjastelee Berliinin homojen suosimissa julkisissa käymälöissä. Hänellä on pakkomielle kokeilla kaikkea ja kaikkia, huolimatta siitä että kotona odottaa Bernd (Bernd Broaderup) jonka menettämistä Frank ei voi ajatellakaan. Kaikki mitä suojaamattomasta seksistä saa on hoidettavissa, joten satunnaiset tartunnat eivät hidasta Frankiä yhtään.
{youtube}GXGoNID2Av4{/youtube}
Any day now (Travis Fine, 2012)
Marco (Isaac Leyva) on kehitysvammainen poika, joka elää huumehuora äitinsä kanssa 1970-luvun lopun Länsi-Hollywoodissa. Eräänä iltana äiti ei tulekaan kotiin mutta onneksi naapurin setä Rudy (Alan Cumming) ottaa pojan suojiinsa. Tietämättä mitä muutakaan tehdä Rudy ottaa yhteyttä edellisenä iltana shownsa jälkeen tapaamaansa mieheen, joka työskentelee syyttäjänvirastossa. Paul (Garret Dillahunt) neuvoo Rudyä ottamaan yhteyttä lastensuojeluun joka onkin jo paikalla kun Rudy palaa kotiin. Marco kuitenkin karkaa sijaishuoltoyksiköstä ja Rudy ja Paul löytävät hänet kadulta. Rudy päättää että hän haluaa pitää huolta Marcosta, mutta se on aikakauden Amerikassa lähes mahdotonta.
{youtube}7ghwGOuuNy0{/youtube}
Ned (Mark Ruffalo) huolestuu, kiinnostuu ja ahdistuu sairaudesta joka leviää New Yorkin homomiesten keskuudessa 1981 kulovalkean tavoin. Hän tapaa lääkärin (”Emma”, Julia Roberts) joka hoitaa vuorotta homomiehiä tietämättä vielä itsekään mitä on vastassa. Valtion, liittovaltion ja kaupungin hidas, vastentahtoinen ja tahallisesti viivytetty tarttuminen ongelmaan saa Nedin raivoihinsa ja hän etsii käsiinsä toimittajan (”Felix”, Matt Bomer), jonka haluaa tekevän jutun asiasta. Juttua New York Timesiin ei synny, mutta Nedin ja Felixin välille syntyy suhde ja yhdessä Emman kanssa heidän ympärilleen syntyy AIDS-kriisiä homoyhteisössä vastaan taisteleva liike.
Scott Thorson (elokuvassa Matt Damon) koulutti eläimiä elokuviin kun Bob Black (Scott Bacula) iski hänet homokapakasta. Bobin kautta Scott tapasi Libracen (Michael Douglas) joka ihastui nuoreen mieheen ja omi tämän elämänkumppanikseen. Liberace muokkasi Thorsonin omistuishaluisesti omaksi kuvakseen. Thorson jäi huumekoukkuun ja tuli hylätyksi nuoremman miehen vuoksi.
{youtube}TQ9OgbLCsUM{/youtube}
Ron Woodroof (Matthew McConaughey) on viheliäinen mulkku. Rodeoista vedonlyönnillä ja huijauksilla hankkimansa rahat hän upottaa viinaan, huumeisiin ja huoriin. Narkkarihuorien naimisesta ilman kortsua saa hiv:n kuten nykyään hyvin tiedetään. 1985 sitä ei tiedetty ja aidsia pidettiin homojen ja narkkarien syöpänä. Diagnoosin hyväksyttyään Ron tekee uskomattoman muodonmuutoksen sivistymättömästä sähkömiehestä aids-asiantuntijaksi joka opiskelee kaiken hi-viruksesta ja aidsista kirjastossa lääketieteellisiä julkaisuja selaten. Käytyään kuoleman porteilla AZT-hoidosta huolimatta hän löytää Meksikosta lääkärin jonka kautta saa aidsin hoitoon käytettyjä lääkkeitä, rohdoksia ja ravintolisiä salakuljetettavaksi Yhdysvaltoihin. Homofobinen mulkku tarvitsee kuitenkin naisena elävän Rayon (Jared Leto) kumppanikseen päästäkseen sairauden runteleman homoyhteisöön sisälle. Syntyy kumppanuus joka tarjoaa epätoivoisille sairastuneille toivoa purkissa sievoista korvausta vastaan.
Omarin (Gordon Warnecke) isä on alkoholisoitunut pakistanilaistoimittaja joka vihaa elämäänsä Britanniassa ja brittejä. Hän haluaa kuitenkin pojalleen parempaa ja pyytää veljeään (Saeed Jaffrey) järjestämään Omarille töitä. Omarin itsevarmuus ja kunnianhimo vievät hänet setänsä valoisampiin bisneksiin itsepalvelupesulan hoitajaksi apunaan nuoruuden ystävä Johnny (Daniel Day-Lewis). Sedän suunnitelmat naittaa Omar tyttärelleen karahtavat karille kun Omarin ja Johnnyn välille muodostuu suhde.
{youtube}e5JtE83ksg0{/youtube}