Kategoriat
Elokuva-arviot

Poikien pesula (Stephen Frears, 1985)

Omarin (Gordon Warnecke) isä on alkoholisoitunut pakistanilaistoimittaja joka vihaa elämäänsä Britanniassa ja brittejä. Hän haluaa kuitenkin pojalleen parempaa ja pyytää veljeään (Saeed Jaffrey) järjestämään Omarille töitä. Omarin itsevarmuus ja kunnianhimo vievät hänet setänsä valoisampiin bisneksiin itsepalvelupesulan hoitajaksi apunaan nuoruuden ystävä Johnny (Daniel Day-Lewis). Sedän suunnitelmat naittaa Omar tyttärelleen karahtavat karille kun Omarin ja Johnnyn välille muodostuu suhde.

{youtube}e5JtE83ksg0{/youtube}

Kategoriat
Elokuva-arviot

À toute vitesse (”Full speed”, Gaël Morel, 1996)

Quentin (Pascal Cervo) on nuori ranskalainen kirjailija, jonka esikoisteoksesta tulee palkittu menestys. Hän elää ystäviensä Julien (Élodie Bouchez), Jimmyn (Stéphane Rideau) ja Samirin (Mezzianne Bardadi) kanssa Ranskaan Pohjois-Afrikasta saapuneiden siirtolaisten keskellä. Ihmissuhteet ovat sotkuisia ja elokuvaa voisi kutsua myös tragediaksi.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Lola + Bilidikid (E. Kutlug Ataman, 1999)

Lola and Billy the Kid kertoo turkkilaisista siirtolaisista Saksassa. Lola (Gandi Mukli) on drag artisti turkkilaisille homomiehille suunnatussa yökerhossa Berliinissä. Hän asuu Bilidikidin (Edral Yildiz) kanssa, vaikka suhde ei kukoistakaan herrojen erilaisten tulevaisuuden kuvien tähden. Yllättäen Lola saa tietää, että hänellä on myös pikkuveli Murat (Baki Davrak) ja perheen historia alkaa avautua koko karuudessaan.