Kategoriat
Elokuva-arviot

À toute vitesse (”Full speed”, Gaël Morel, 1996)

Quentin (Pascal Cervo) on nuori ranskalainen kirjailija, jonka esikoisteoksesta tulee palkittu menestys. Hän elää ystäviensä Julien (Élodie Bouchez), Jimmyn (Stéphane Rideau) ja Samirin (Mezzianne Bardadi) kanssa Ranskaan Pohjois-Afrikasta saapuneiden siirtolaisten keskellä. Ihmissuhteet ovat sotkuisia ja elokuvaa voisi kutsua myös tragediaksi.

Quentinin hahmoa alkaa vihaamaan aika nopeasti elokuvaa katsoessaan. Lopun aikaa miettiikin sitten pitäisikö häntä pitää sosio- vai psykopaattina – hyväksikäyttäjä hän ainakin on. Osansa saavat tyttöystävä Julie, Quentiniin ihastunut Samir ja kuka tahansa Quentinin liian lähelle päästävä.

Onnellisia tai fiksuja hahmoja leffasta on turha hakea. Lähimmäksi pääsee Julie, jota alkaa jossain vaiheessa sääliä. Kaikilla tuntuu olevan omat vakavat ongelmansa, eivätkä hyvät ratkaisut näytä käyvän päähenkilöiden mielessä. Lopputuloksena porukkaa tippuu samaa tahtia kuin trillereissä.

A toute vitesse ei ole hyvänmielen leffa, mutta kyllä se ajankuluna kahdeksan kymmenestä valtavirtaleffasta peittoaa. Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *