Kategoriat
Elokuva-arviot

Pride (Matthew Warchus, 2014)

Britannian vuodenmittaisen kaivostyöläisten lakon aikaan homot ovat tulilinjalla AIDS-kriisin vyöryessä yli maailman. Mark Ashton (Ben Schnetzer) saa Lontoon Pridessa 1984 idean: kerätään rahaa lakkoileville kaivostyöläisille. Homoja kaivostyöläisiin yhdistää viha heitä sikamaisesti kohtelevia poliiseja kohtaan. Syntyy LGSM – Lesbians and Gays Support the Miners. Ongelmaksi muodostuu ettei kaivostyöläistenliitto ole halukas ottamaan rahaa vastaan homoilta ja lesboilta. Tämä ei Ashtonia lannista vaan rahat päätetään viedä itse suoraan Walesiin kaivoskylään.

{youtube}kZfFvsKDuUU{/youtube}

Kategoriat
Elokuva-arviot

Bumblefuck, USA (Aaron Douglas Johnston, 2011)

Alexa (Cat Smits) matkustaa Amsterdamista Bumblefuck nimiseen tuppukylään Yhdysvalloissa. Matkan tarkoituksena on kuvata hlbt-ihmisiä kaupungissa jossa Alexan ystävä Matt tappoi itsensä jotta tekoa voisi ymmärtää. Alexa päätyy asumaan epätoivoisen peräkammarin pojan luokse mutta herää rankan bileillan jälkeen kierrätystaiteilija Jenniferin (Heidi M. Sallows) luolta. Loppu onkin sitten lesbisen rakkauden opettelua.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Paragraph 175 (Rob Epstein & Jeffrey Friedman, 2000)

Dokumenttielokuvassa Paragraph 175 Klaus Müller haastattelee viimeisiä elossa olevia keskitysleireiltä hengissä selvinneitä homomiehiä. Dokumenttia kuvattaessa heitä oli tiettävästi elossa ilmeisesti kymmenen, tänä päivänä ei yhtään: Karl Gorath kuoli 2003, Pierre Seel 2005, Albrecht Becker 2002, Heinz Dörmer 2001, lesbojen kokemuksille äänen antanut Annette Eick 2010 ja viimeisenä Gad Beck kesällä 2012.

Vanhojen herrojen kertomukset ajasta ennen natsien valtaan nousua ja sen jälkeen ovat koskettavaa kuunneltavaa. On sydäntä riipivää katsella miten 80-90-vuotiaat miehet murtuvat ja liikuttuvat kyyneliin vielä yli 60 vuotta tapahtuneen jälkeen. Useimmat eivät haluaisi enää puhua asiasta ja ovat vaienneet tapahtuneesta 30-40 vuotta elämästään. Trauma on vailla vertaa enkä voi olla ajattelematta, että kuolema on ollut pitkän elämän sen kanssa eläneille myös armollinen.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Tunnit (Stephen Daldry, 2002)

Virginia Woolfilla (Nicole Kidman), Laura Brownilla (Julianne Moore) ja Clarissa Vaughnilla (Meryl Streep) viiraa kaikilla. He vaappuvat masennuksen ja itsetuhon kuilun partaalla ja ihmiset heidän ympärillään tulevat kaltoin kohdelluiksi tästä johtuen. Woolfin Mrs Dalloway kietoo tarinat toisiinsa. Virginia itse kirjoittaa romaani, Laura lukee sitä ja Clarissa järjestelee kutsuja Lauran pojalle.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Sata parasta homoleffaa?

AfterElton.com -sivusto julkaisi tällä viikolla laajennetun listansa parhaista homoleffoista kautta aikojen. Olen osan näillä sivuillani arvioimistani elokuvista löytänyt juuri heidän aiemman 50 parhaan homoelokuvan listansa kautta. Lista on nyt laajennettu sataan ja dokkarit on erotettu omaksi sarjakseen. AfterEltonin toimitus kyseli muutama viikko sitten nettiyleisöltä esityksiä listalle ja minäkin oman top kymppini heille lähetin.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Juoksee saksien kanssa (Ryan Murphy 2006)

Augusten (Joseph Cross) on hyvin läheinen äitinsä Deidren (Annette Bening) kanssa. Isänsä (Alec Baldwin) kanssa hänen välinsä ovat etäiset ja katkeavat kokonaan vanhempien erotessa. Deidre on hyvin epätasapainoinen, huono ja turhautunut runoilija ja ajautuu puoskaripsykiatrin hoitoon. Tohtori Finch (Brian Cox) kuppaa kaikki potilaidensa rahat ja adoptoi heidän lapsensa. Tuloksena on talous jota ei erota hullujen huoneesta ja tähän talouteen Augustenkin päätyy.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Olen kunnon tyttö (Jamie Babbit, 1999)

Megan (Natasha Lyonne) on tyytyväinen elämäänsä. Cheerleading on lukiossa hauskaa ja tarjoaa mukavan kaveriporukan. Poikaystävä Jaredin (Brandt Wille) yli-innokkaat kielisuudelmat eivät kuitenkaan innosta. Megan onkin autuaan tietämätön vanhempiensa ja kaveriensa huolesta, että hän olisi lesbo ja lähtö pariksi kuukaudeksi eheytysterapiaan tulee hänelle shokkina.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Desperate remedies (Peter Wells, 1993)

Dorothea (Jennifer Ward-Lealand) omistaa pukuliikkeen Hopessa, Britti-imperiumin äärilaidalla 1800-luvulla. Hänen rakastettunsa Anne (Lisa Chappell) työskentelee myös liikkeessä, mutta aika ei ole otollinen naisten itselliselle elämälle keskenään. Dorothean sisko, Rose (Kiri Mills), on koukussa oopiumiin ja hulttioon nimeltä Fraser (Cliff Curtis), jolta hän sitä saa. Dorothea juonittelee Lawrencen (Kevin Smith) naimaan siskonsa ja huolehtimaan Fraserin pois kuvioista samalla kun avioituu itse häntä omaisuutensa vuoksi epätoivoisesti liehittelevän parlamentaarikon (Michael Hurst) kanssa lunastaakseen vapauden. Vuosien vieriessä parhaatkin suunnitelmat osoittautuvat kuitenkin huonoiksi.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Kissing Jessica Stein (Charles Herman-Wurmfeld, 2002)

Jessica (Jennifer Westfeldt) on toimitussihteerinä sanomalehdessä esimiehenään Josh (Scott Cohen), jonka kanssa hänellä oli joskus suhde. Jessican äiti yrittää parittaa tytärtään ja Jessica tapailee miehiä jotka haukkuu sitten lyttyyn ystävilleen. Helenin (Heather Juergensen) sitaatti seuranhakuilmoituksessa lehdessä saa Jessican hetken mielijohteesta ottamaan tähän yhteyttä ja alkaa maailmoja avaava, mutta hitaasti syttyvä suhde.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Boat trip – kuuma sinkkuristeily (Mort Nathan, 2002)

Jerry (Cuba Gooding Jr.) ei pääse irti traumaattisesta mahalaskustaan kosiessaan Feliciaa (Vivica A. Fox). Nick (Horatio Sanz) päättää auttaa ystäväänsä ja päästä puutteestaan retuuttamalla Jerryn mukaansa sinkkuristeilylle. Väliin pääsee kuitenkin matkatoimistovirkailija isohko herne nenässään ja herrat löytävät itsensä homoristeilyltä. Jerry iskee silmänsä risteilyn tanssin opettajaan (Roselyn Sanzes) ja Nick alukselle pelastettuihin ruotsalaisneitoihin.