Kategoriat
Elokuva-arviot

Tunnit (Stephen Daldry, 2002)

Virginia Woolfilla (Nicole Kidman), Laura Brownilla (Julianne Moore) ja Clarissa Vaughnilla (Meryl Streep) viiraa kaikilla. He vaappuvat masennuksen ja itsetuhon kuilun partaalla ja ihmiset heidän ympärillään tulevat kaltoin kohdelluiksi tästä johtuen. Woolfin Mrs Dalloway kietoo tarinat toisiinsa. Virginia itse kirjoittaa romaani, Laura lukee sitä ja Clarissa järjestelee kutsuja Lauran pojalle.

{youtube}cmFDGAPiKJE{/youtube}

Tunnit (The Hours) perustuu Michael Cunninghamin samannimiseen romaaniin. Se on masentavan synkkämielinen tarina hulluuden ”periytymisestä” sukupolvelta toiselle. ”Hulluja akkoja tappamassa itseään” summaa aika hyvin elokuvan yhteen lauseeseen. Homo- tai lesboleffaksi tätä ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa vaikka puolet hahmoista vähemmistöön kuuluukin. Päähenkilöiden homoseksuaaliset suhteet ovat juonen kannalta täysin merkityksetön anekdootti.

Mitä ikinä elokuvassa pidetään vaikuttavana, ei tavoittanut minua millään tavalla. Ehkä se saavuttaisi keski-ikäiset naiset? Tylsistyin pahan kerran ja huomasin että elokuvan musiikki on aika ärsyttävää. Näyttelijäsuorituksissa ei ole mitään vikaan, ne ovat erinomaisia, mutta elokuvan juoni vain on pohjattoman tylsä. Kouluarvosana 7.

Lisää elokuvasta Elonet-palvelusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *