Kategoriat
Elokuva-arviot

BPM (Robin Campillo, 2017)

Eletään 1990-luvun alkupuolta. AIDS-kriisi on syvimmillään: sairastuneiden määrä likenee 2,5 miljoonaa ja AIDS-kuolemia on yli 500 000. Lupaavilta näyttäneet käänteiskopioijaentsyymin estäjät, tsidovudiini ja didanosiini, alkavat flopata eivätkä proteaasin estäjät ole vielä tulleet markkinoille. Homoyhteisö on syvimmässä kriisissä: jokainen on menettänyt ainakin yhden tuntemansa henkilön AIDSille ja oljenkorret alkavat olla käytetty. ACT UP -ryhmä Pariisissa iskee konferensseihin ja lääkeyrityksiin, jakaa tietoa suojautumisesta julistein ja esittein kruisailupaikoilla ja kouluissa  ja osoittaa mieltään kaduilla poliitikkojen hidasta reagointia kriisiin vastaan. Seanilta  (Nahuel Pérez Biscayart) alkaa muiden tavoin aika loppua: T-solujen määrä putoaa, liitännäissairauden lisääntyvät eikä maailma voisi olla epäreilumpi. Viimeisinä kuukausina Seanin elämään astelee Nathan (Arnaud Valois) joka negatiivisena liittyy ACT UP:iin taistellakseen rakastamiensa ihmisten puolesta.

Kategoriat
Elokuva-arviot

L’escorte (Denis Langlois, 1996)

Seuralaispalveluja tarjoava (”Steve”, Robin Aubert) saapuu bileisiin jo niiden loputtua ja kohtaa vain isännän (”Jean-Marc”, Eric Cabana) siivoamassa jälkiä. Seuraa väkeviä, seksiä ja pöljä tapaturma joka johtaa väärinkäsitykseen että Steve on yrittänyt hirttäytyä. Alkujärkytyksen jälkeen isännän puoliso Philippe (Paul-Antoine Taillefer) haluaa myös pitää Steven asumassa yhteisessä kodissa ja selvittää miksi tämä on onneton.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Aids-pioneerit (David France, 2012)

Aids-pioneerit (How to survive a plague) on dokumentti Act up -aktivistiryhmän taistelusta AIDS-epidemian alusta tehokkaan hoidon tuloon markkinoille 1996. Dokumentti on kooste videomateriaalia vuosien varrelta eri lähteistä lomitettuna epidemian alkuvaiheen keskeisten aktivistien kommenteilla. Aids-pioneerit kuvaa Act upin toimintaan noin kymmenen keskeisen aktivistin kautta täydentäen videomateriaalilla Act up -kokouksista, mielenosoituksista ja tapaamisista viranomaisten ja tutkijoiden kanssa. Dokumentti onnistuu parhaiten kuvaamaan sitä, miten vaikeaa haluttomia poliitikkoja ja tietämättömiä viranomaisia ja tutkijoita oli saada heräämään siihen tosiasiaan, että länsimainen maailmakin oli ensimmäisen tappavan kulkutautiepidemian kuorissa vuosikymmeniin tai satoihin.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Perheen piirissä (Ken Olin, 1992)

Carterien perheeseen nainut Tom (David Byron) pääsee vihkimään Allisonia (Lori Loughlin) perheen pimeisiin salaisuuksiin kun Matt (William McNamara) tuo tämän vanhemmilleen näytille. Perheenpää, kapteeni, ravintoloitsija Phil Carter (James Sikking) on tukahduttanut jo aikuistuneet lapset odotuksiinsa. Vaimonsa Lisa (Bibi Besch) on vielä miestäänkin parempi tukahduttamisessa ja perheen ulkokuoren varjelemisessa. Karen (Jayne Brook) häpeää miestään Tomia ja pelkää kuollakseen raskaaksi tulemista koska se ei isän näkemyksen mukaan olisi järkevää Tomin ja Karenin tuloilla. Tim (Jim Carrey) piilottelee isänsä lahjuksia ravintolan kirjanpidossa ja ryyppää. Perheen kultapoju Matt on hylännyt lukiokaverinsa ja rakastettunsa Kylen (Bennett Cale) ja mieluummin kuin tullut ulos vanhemmilleen. Oh what fun this weekends gonna be!

Kategoriat
Elokuva-arviot

Splendor (Gregg Araki, 1999)

Veronican (Kathleen Robertson) vuoden kuivakausi päättyy monsuuniin kun hän samana iltana kohtaan Ablen (Johnathon Schaech) ja Zedin (Matt Keeslar). Lyhyitä tunnonvaivoja seuraa pitkähkö rinnakkaissuhteiden kausi joka vaihtuu hyvin päihtyneen kohtaamisen myös polyamorikseksi suhteeksi. Veronican raskautuminen johtaa kriisiin, jota hänen viimeisimmän työnsä ohjaajan liehittely vain pahentaa.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Floating (William Roth, 1997)

Van (Norman Reedus) on juuttunut lukion jälkeen kotiseudulleen isänsä (Will Lyman) omaishoitajaksi. Seudulla tapahtuu vain kesäkuukausien aikana kun lukemattomat mökit täyttyvät lomailijoista. Kesä tuo takaisin vanhoja kavereita ja muistoja. Uusi tuttavuus, Doug (Chad Lowe), tuo raikkaamman tuulahduksen ja avaa näkyjä mahdollisista tulevaisuuksista Vanille.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Olen kunnon tyttö (Jamie Babbit, 1999)

Megan (Natasha Lyonne) on tyytyväinen elämäänsä. Cheerleading on lukiossa hauskaa ja tarjoaa mukavan kaveriporukan. Poikaystävä Jaredin (Brandt Wille) yli-innokkaat kielisuudelmat eivät kuitenkaan innosta. Megan onkin autuaan tietämätön vanhempiensa ja kaveriensa huolesta, että hän olisi lesbo ja lähtö pariksi kuukaudeksi eheytysterapiaan tulee hänelle shokkina.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Hard (John Huckert, 1998)

Raymond (Noel Palomaria) saa ylennykset etsiväksi edeltäjänsä kuoltua järkyttävässä, omituisessa ja nolossa onnettomuudessa. Parikseen ja mentorikseen hän saa Tomin (Charles Lanyer), joka on tehnyt hommaa jo liian kauan. Ensimmäiseksi tapauksekseen Raymond saa nuoren miehen seksuaalista väkivaltaa sisältävän murhan, joka pian osoittautuu ensimmäiseksi sarjassa erittäin julmia tapauksia. Tappaja iskee silmänsä Raymondiin ja murhasarjasta tulee henkilökohtainen.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Uhan tiellä (Victor Salva, 1999)

D.J. (Robert Glen Keith) törmään työmatkalla isäänsä (Dean Stockwell) vieraan naisen kanssa. Asiaa lähdetään selvittelemään viikonlopuksi isän mökille vuorille, mutta perillä odottaakin yllätys kun pikkuveli Campbell (Jason Behr) on jo siellä. Isän ja Campbellin välit rikkoutuivat vuosia aiemmin isän pahoinpidellessä Campbellin poikaystävän ulostulodraamassa. Alueella liikuskelee myös kaksi vankikarkuria ja jännitys kasvaa äärimmilleen kun selviää että Campbellillä on jotain tekemistä asian kanssa.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Moni kakku päältä kaunis (Fred Schepisi 1993)

Tuntematon musta nuori mies ilmestyy verta vuotavana Flanin (Donald Sutherland) ja Ouisan (Stockard Channing) ovelle New Yorkin 5. avenuella juuri kun nämä ovat voitelemassa parin miljoonan välirahoitusta ystävältään (Ian McKellen). Puheliaan miehen tarinoista käy ilmi että hän on Flanin ja Ouisan lasten opiskelukaveri ja Sidney Poitierin poika, Paul (Will Smith). Ikimuistoisen illan päätteeksi Flan ja Ouisa tarjoavat Paulille yösijan. Aamulla Ouisa kuitenkin löytää Paulin sängystä toisen miehen kanssa mennessään herättämään tätä ja Paul hoitoineen tulee heitetyksi ulos. Hiukan myöhemmin Flanin ja Ouisan ystävien kertomuksesta omasta hämmästyttävästä kohtaamisestaan tuntemattoman nuoren miehen kanssa löytyy niin monta yhtymäkohtaa, että heille valkenee kyseessä olevan sama nuori mies molemmissa tapauksissa. Havainnostaa alkaa purkautua valheiden vyyhti, jota selvitellään koko elokuvan ajan.