Kategoriat
Elokuva-arviot

Floating (William Roth, 1997)

Van (Norman Reedus) on juuttunut lukion jälkeen kotiseudulleen isänsä (Will Lyman) omaishoitajaksi. Seudulla tapahtuu vain kesäkuukausien aikana kun lukemattomat mökit täyttyvät lomailijoista. Kesä tuo takaisin vanhoja kavereita ja muistoja. Uusi tuttavuus, Doug (Chad Lowe), tuo raikkaamman tuulahduksen ja avaa näkyjä mahdollisista tulevaisuuksista Vanille.

Kun elämä on muuttunut pienoisrautatieksi joka kiertää samaa kehää tarvitaan raiteilta suistuminen että mikään muuttuisi. Valitettavasti pelkkä raiteilleen takaisin nostaminen ei muuta mitään, mutta radan varressa asuvat ja raiteilla matkustavat arvostavat taas samaa vanhaa enemmän kun tilanne on korjattu. Tässä elokuvan jälkifiilikset tiivistetysti.

Vanin vanhat kaverit ovat muuttunut luusereiksi, jotka mökkimurtojen lomassa myyvät pilveä ja polttelevat sillä loppuakin niukasta älykkyydestään. Van ei kuitenkaan ole valmis luopumaan heistä. Kesätyttöystävä on muuttunut kylmäksi nartuksi ja isän juominen alkaa luisua käsistä. Kaikki on niin kovin väsynyttä, mutta kun pienikin irtiotto vaatii rohkeutta eikä Vanilla sitä ole.

Kaiken nähtyään huomaa elokuvan monessa kohtaa enemmän vihjanneen johonkin kuin esittäneen sitä varmana faktana. Jopa päähenkilöiden suhde jää lopulta mahdolliseksi romanssiksi ja roolihahmoja tarkemmin katsoessaan löytää vain hyvin rujoja tyyppejä. Tämä kaikki jättää jälkeensä hämmennystä ja tyytymättömyyttä. Kouluarvosana 7.

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *