Kategoriat
Elokuva-arviot

Juoksee saksien kanssa (Ryan Murphy 2006)

Augusten (Joseph Cross) on hyvin läheinen äitinsä Deidren (Annette Bening) kanssa. Isänsä (Alec Baldwin) kanssa hänen välinsä ovat etäiset ja katkeavat kokonaan vanhempien erotessa. Deidre on hyvin epätasapainoinen, huono ja turhautunut runoilija ja ajautuu puoskaripsykiatrin hoitoon. Tohtori Finch (Brian Cox) kuppaa kaikki potilaidensa rahat ja adoptoi heidän lapsensa. Tuloksena on talous jota ei erota hullujen huoneesta ja tähän talouteen Augustenkin päätyy.

Juoksee saksien kanssa on Augusten Burroughsin omaelämänkerrallinen tarina. Valitettavasti nimi ei sano minulle mitään, mutta elokuva antaa ymmärtää että hänestä tuli selvästi äitiään tunnetumpi kirjailija muutettuaan New Yorkiin karkuun hulluja läheisiään. Tarinan ainekset ovat kuin suoraa Freud-stereotypioista.

Elokuvana Juoksee saksien kanssa on mielestäni lähinnä absurdikomedia. Sen yritykset vakavampien kysymysten tasolle pääsemisestä ovat turhia koska tarina on ripoteltu niin sakeaan mielipuolisia kohtauksia. Se on varsin hyvin tähditetty, sivuosissa nähdään mm. Joseph Fiennes ja Gwyneth Paltrow.
Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta Elonet-palvelusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *