Kategoriat
Elokuva-arviot

Bumblefuck, USA (Aaron Douglas Johnston, 2011)

Alexa (Cat Smits) matkustaa Amsterdamista Bumblefuck nimiseen tuppukylään Yhdysvalloissa. Matkan tarkoituksena on kuvata hlbt-ihmisiä kaupungissa jossa Alexan ystävä Matt tappoi itsensä jotta tekoa voisi ymmärtää. Alexa päätyy asumaan epätoivoisen peräkammarin pojan luokse mutta herää rankan bileillan jälkeen kierrätystaiteilija Jenniferin (Heidi M. Sallows) luolta. Loppu onkin sitten lesbisen rakkauden opettelua.

Bumblefuck, USA on masentava lesboleffa. Alexan vittumainen persoonallisuus sai minut inhoamaan häntä jo elokuvan alkupuolella. Jennifer puolestaan on hyvin sympaattinen, jalat maassa, jopa äidillinen – hassulla tavalla eurooppalaisempi kuin Amsterdamista tulevaksi kuvattu Alexa.

Elokuvan juoni on ohut tekele tottumuksesta poikkeavaan ihastukseen ja seksuaalisuuteen totuttelemisen ympärillä. Väliin leikatut pätkät ihmisten kokemuksista tuppulassa kevyesti viittavat Alexan alibiin mutta mitään ymmärrettävää kokonaisuutta niistä ei muodostu.

Bumblefuck USA:ta ei varmaan kuitenkaan tehty homomiehiä yleisöksi tavoitelleen ja luulen että leenoihin romanttinen tarina rouheine ryppyineen saattaisi upota hyvinkin. Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta IMDB:stä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *