Kategoriat
Elokuva-arviot

Behind the Candelabra (Steven Soderbergh, 2013)

Scott Thorson (elokuvassa Matt Damon) koulutti eläimiä elokuviin kun Bob Black (Scott Bacula) iski hänet homokapakasta. Bobin kautta Scott tapasi Libracen (Michael Douglas) joka ihastui nuoreen mieheen ja omi tämän elämänkumppanikseen. Liberace muokkasi Thorsonin omistuishaluisesti omaksi kuvakseen. Thorson jäi huumekoukkuun ja tuli hylätyksi nuoremman miehen vuoksi.

{youtube}TQ9OgbLCsUM{/youtube}

Behind the Candelabra: My life with Liberace on Scott Thorsonin tarina elämästään Liberacen kanssa. Liberace ei ole Suomessa erityisen tunnettu; oikeastaan hän on vain Tom of Finland -tyyppinen viite televisiosarjoissa. Erityisesti Yhdysvalloissa hän oli kuitenkin pianon supertähti, jonka showt olivat loppuunmyytyjä illasta iltaan. Paitsi soittotaitonsa vuoksi, Liberace tuli erityisesti tunnetuksi kimaltelevista ja kaikin tavoin ylilyövistä esiintymisasuistaan ja pianoistaan.

Elokuva perustuu Thorsonin kirjaan ja piirtää Liberacesta varsin ruman kuvan. Rakastajien vaihtaminen sarjassa nuorempiin vain kohottaa kulmakarvoja mutta ikä- ja taloudellisen eron kasvaessa se alkaa herättää kriittisiä ajatuksia. Poikarakastajien muokkaaminen plastiikkakirurgialla itsensä näköisiksi on jo hyvin erikoiselta mutta rakastajansa adoptoiminen on jo varmasti patologista.

Elokuva on muutenkin täynnä groteskeja hahmoja. Scott Bacula, jonka tunnen Enterprisen kapteenina, kantaa naamallaan iljetyksiä (viiksiä) joista riittäisi koko joukkueelle siedettävä määrä naamakarvoja. Rob Lowen esittämä plastiikkakirurgi näyttää auringossa sulaneelta Ken-nukelta joka yrittää viinalla lisätä plastisuuttaan saadakseen naamansa takaisin ihmisennäköiseksi.

Michael Douglas Liberacena on ensinäkemältä hysteeristä naurua aiheuttava kokemus ja ottaa pitkälle elokuvaan tottua näkyyn. Liberacen tuotemerkiksi muodostunut ylenpalttinen ja mauton bling-bling onkin oikeastaan ainoa syy katsoa elokuva. Draamana tai elämänkertana sillä on vähän meriittiä. Kouluarvosana 7.

Lisää elokuvasta Elonet-palvelusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *