Kategoriat
Elokuva-arviot

Stadt land fluss (”Harvest”, Benjamin Cantu, 2011)

Marko (Lukas Steltner) on vaikeasta perhetaustasta tuleva nuori mies, jolla on vaikeuksia suoriutua maatalousalan ammattitutkintonsa kirjallisista tehtävistä. Käytännön työssä hän on niin hyvä että hänelle tarjotaan töitä valmistumisen jälkeen suurelta koulutustilalta jolla hän harjoittelee. Tutkintopäivän lähestyessä harjoittelijaksi tilalle tuleva Jacob (Kai-Michael Müller) kiinnittää heti Markon huomion mutta hän ei oikein tiedä mitä tehdä asialle. Niinpä ensimmäiset haparoivat mutta halukkaat suudelmat aiheuttavatkin pieniä mutkia matkaan tulevaisuuteen.

{youtube}8PHcCEEaoxU{/youtube}

Eleetöntä Stadt land flussia (englanniksi Harvest) on helppo ylianalysoida. Sekä Marko että Jacob ovat varsin vaitonaisia ja elokuvassa puhuvatkin enemmän opettajat ja opiskelijatoverit. Markon vaikeuksia antautua halulleen olisi helppo psykologisoida huonoksi itsetunnoksi joka johtuu lapsuuden perheongelmista. Jacobia on sen sijaan vaikeampi tulkita. Hänen perhetaustansa jää pitkälle tuntemattomaksi mutta sen annetaan ymmärtää olevan varakkaampi ja ylemmästä sosiaalisesta luokasta. Jacobin siirtymistä maatalousalalle voisi pitää kapinana omasta taustastaan.

On kuitenkin helppo nähdä myös se miten tarinaan voisi samastua. Saksassa on riittävästi samankaltaisuutta Suomeen, että olosuhteet on tunnistettavissa. Itseään etsivälle amisnuorelle tämä elokuva voisi tehdä hyvää.

Internet Movie Databasen näyttelijöiden roolitiedot viittaavat siihen, että elokuva olisi Kai-Michael Müllerin (Jacob) elämänkertaan sitoutuva. Auki tätä viitettä ei ole kuitenkaan viitsitty kirjoitta eikä Wikipedia tunne koko elokuvaa suomeksi tai englanniksi kummallakaan nimellä.

Stadt land fluss on sympaattinen ja pääosan esittäjiä katsoo mielikseen, joten jos mieli tekee romanttista hyvänmielen leffaa niin se kannattaa katsoa. Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *