Kategoriat
Elokuva-arviot

C.O.G. (Kyle Patrick Alvarez, 2013)

Samuel (Jonathan Groff) on juuri valmistunut Yalestä. Hän päättää ottaa pestin omenafarmilta Oregonissa sadonkorjuun aikaan päästäkseen käsiksi todellisempaan työhön. Kumppaniksi suostunut naisystävä hyppää kuitenkin toisen miehen matkaan ja Samuel jää yksin uskovaisten alkuasukkaiden ympäröimälle tilalle, jonka muut työntekijät ovat kielitaidottomia meksikolaisia. Kaksi paikallista kuitenkin yrittää luoda yhteyttä Samueliin: Curly (Corey Stoll) tyydytyksekseen ja Jon (Denis O’Hare) pelastuksekseen.

{vimeo}72524123{/vimeo}

C.O.G. perustuu David Sedariksen omaelämänkerralliseen novelliin. Mikä merkitys kuvatuilla kokemuksilla Sedariksen elämään oli jäi minulle epäselväksi. Oregonin uskovaiset paikalliset kuvataan umpi- ja vihamielisiksi. Samueliin puolestaan sopisi Terry Pratchettin kirjoista oppimani hukassa olemista kuvaava fraasi: ”couldn’t find his ass with an atlas”. Yhdistelmänä päähenkilön matka kulkee kuin kuulan flipperissä räjähtävästä konfliktista toiseen.

Mietin elokuvaa katsoessani ja tätä kirjoittaessani paljon sitä, mitä Samuel on seksuaalisuudeltaan. Oliko hänellä jonkinlainen suhde oharit tekevään naiseen? Olisiko hän ollut kiinnostunut miehistä ellei Curlyn lähestyminen olisi ollut niin päällekäypä? Jotenkin samastuin voimakkaasti Curlyyn ja sijoitin hänen epätoivoisen yrityksensä löytää kumppani, vaikka vain hetkeksi, omaan nuoruuteeni.

Vaikka C.O.G.:stä jäikin päällimmäiseksi ärtymys sen epätyydyttävään päämäärättömyyteen ja moniselitteisyyteen, tarjosi se kuitenkin viihdyttäviä tarinoita osana elokuvaa. Ehkä se pitäisi katsoa toisen kerran ymmärtääkseen. Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta Wikipediasta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *