Kategoriat
Elokuva-arviot

41 tanssijaa (David Pablos, 2020)

Ignacio de la Torre y Mier (Alfonso Herrera) mielii Meksikon osavaltion kuvernööriksi ja vehkeilee hänelle parlamenttipaikan antaneen presidentti Porfirio Díazin (Fernando Becerril) selän takana. Presidentin tyttären (Mabel Cadena) naiminen ei auta Ignacion asemaa yhtään, sillä hän viihtyy paljon paremmin herrojen seurassa. Salaisuus intohimoisesta suhteesta Evaristo Rivasiin (Emiliano Zurita) ei pysy vaimolta salassa ja tämä johtaa kissa ja hiiri -leikkiin jota Ignacio ja hänen salaliittolaisensa eivät voi voittaa.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Any day now (Travis Fine, 2012)

Marco (Isaac Leyva) on kehitysvammainen poika, joka elää huumehuora äitinsä kanssa 1970-luvun lopun Länsi-Hollywoodissa. Eräänä iltana äiti ei tulekaan kotiin mutta onneksi naapurin setä Rudy (Alan Cumming) ottaa pojan suojiinsa. Tietämättä mitä muutakaan tehdä Rudy ottaa yhteyttä edellisenä iltana shownsa jälkeen tapaamaansa mieheen, joka työskentelee syyttäjänvirastossa. Paul (Garret Dillahunt) neuvoo Rudyä ottamaan yhteyttä lastensuojeluun joka onkin jo paikalla kun Rudy palaa kotiin. Marco kuitenkin karkaa sijaishuoltoyksiköstä ja Rudy ja Paul löytävät hänet kadulta. Rudy päättää että hän haluaa pitää huolta Marcosta, mutta se on aikakauden Amerikassa lähes mahdotonta.

{youtube}7ghwGOuuNy0{/youtube}

Kategoriat
Elokuva-arviot

Mary Lou (”Tamid oto chalom”, Eytan Fox, 2009)

Meirin (Amit Moris / Ido Rosenberg) äiti kävelee ulos kesken Meirin syntymäpäivien eikä palaa. Meirin isä (Shmuel Vilozni) kokee häpeää ja on neuvoton poikansa pakkomielteisen äidin etsinnän kanssa. Vain Shuli (Dana Frider) kuuntelee Meirin uskomattomia tarinoita ja heistä tulee parhaat ystävät kunnes komea Gabriel (Alon Levi) kävelee kuvioihin ja molemmat ihastuvat häneen. Valmistujaisten katastrofaaliseksi kääntyneen teinimustasukkaisuusdraaman jälkeen Meir lähtee saman tien Tel Aviviin etsimään äitiään ja törmää seurueeseen drag-taiteilijoita jotka adoptoivat hänet omakseen. Menneisyys ei kuitenkaan päästä Meiriä otteestaan vaan sotkee hänen elämäänsä edelleen.

Kategoriat
Elokuva-arviot

The Curiosity of Chance (Russell P. Marleau, 2006)

Chance Marquisin (Tad Hilgenbrinck) ongelmat lukiossa alkavat hänen nimestään ja kasvavat siitä kukoistukseen pikkuvanhuuden, vanhahtavan puhetavan, wildelaisen vittuilun ja homouden kautta. Kavereinaan hänellä on tietenkin muita kummajaisia, valokuvaukselle elävä Hank (Pieter van Nieuwenhuyze) ja pahasuinen Twyla (Aldevina Da Silva). Ensimmäisestä päivästä uudessa koulussa alkaen Chance on koulun orangin silmätikkuna ja iskee puolestaan silmänsä Leviin (Brett Chukerman). Twylan orkestroima keikka homoklubin drag-iltaan avaa kuitenkin vielä uusia polkuja niin onnelle kuin epäonnellekin.

{youtube}KTg88SGECwE{/youtube}

Kategoriat
Elokuva-arviot

Stonewall (Nigel Finch, 1995)

Matty Dean (Frederick Weller) saapuu New Yorkiin etsien jotain parempaa kuin kotiseudut tarjosivat nuorelle homomiehelle Yhdysvalloissa 1960-luvun lopulla. Hän lyöttäytyy kolmen transnaisen seuraan ja pääsee heidän siivellään Stonewall Inniin. La Miranda (Guillermo Díaz) iskee silmänsä Mattyyn ja mielenkiinto on molemminpuolista. Asunnottomana Matty jää La Mirandan kämppäkaveriksi. Hän on tullut New Yorkiin osallistuakseen homofiililiikkeen toimintaan jossa hän kohtaa Ethanin (Brendan Corbalis). Sorto ja toiminnan näkymättömyys korpeavat Mattyä, mutta kohtalo summaa asiat aamuyöstä 28.6.1969 Stonewall Innissä.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Victor Victoria (Blake Edwards, 1982)

Victoria (Julie Andrews) etsii töitä 30-luvun Pariisissa laulajana. Rahat on loppu ja vuokra rästissä viikkoja taaksepäin. Toddy (Robert Preston) puolestaan saa kenkää yökerhon viihdyttäjän hommasta aiheutettuaan liian monta kapakkatappelua. Sattuma vie kaksi epätoivoista yhteen ja syntyy Victor, Pariisin kuumin drag queen kabaree tähti. Victorian näytellessä lavalla naista näyttelevää miestä amerikkalainen gangsteri (James Garner) iskee häneen silmänsä ja alkaa piirittää tätä ristiriitaisista tunteistaan huolimatta.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Arnold (Paul Bogart, 1988)

Arnold (Harvey Fierstein) on vanheneva drag queen joka omien sanojensa mukaan on nainut enemmän miehiä kuin Raamatussa – Vanha ja Uusi Testamentti yhteenlaskettuna – nimetään. Kaikki ovat tulleet ja menneet vaihtelevan ajan kuluessa.
1971 Ed (Brian Kerwin) pyrkii homokapakassa kyynisen kuoren läpi ja onnistuukin iskemään Arnoldin. Lyhyt suhde kuitenkin kariutuu kun Ed tapailee Laurelia (Karen Young). 
Pari vuotta myöhemmin Arnold tapaa Alanin (Matthew Broderick), jonka kanssa suhde kestää vuosia. Juuri kun Arnold ja Alan ovat saamassa 15-vuotiaan Davidin (Eddie Castrodad) sijoitukseen tähtäimessä adoptio ja muuttavat tätä varten suurempaan asuntoon, Alan pahoinpidellään hengiltä.
Pari vuotta myöhemmin Ed punkkaa Arnoldin sohvalla Laurelin heitettyä hänet ulos Arnoldin äidin (Anne Bancroft) tullessa käymään. Äiti ei myöskään tiedä Davidistä ja edessä on viimeinen erä.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Chocolate babies (Stephen Winter, 1997)

Larva (Dudley Findlay Jr), Lady Marmalade (Michael Lynch) ja Max (Claude E. Sloan) ovat kaikki mustia, hiv-positiivisia, homoja ja queenejä dragissä. Jamela (Suzanne Gregg Ferguson) on myös musta ja positiivinen, mutta myös Maxin sisko ja pienen vauvan äiti. Sam (Jon Kit Lee) on joukon nuorin ja ”negatiivinen”, mutta Maxin poikaystävänä se voi muuttua nopeastikin. On 90-luvun alku ja on huono aika olla köyhä hiv-positiivinen New Yorkissa. Queenien vihan kohteena on erityisesti kaupunginvaltuutettu Melvin Freeman (Bryan Webster), joka vastustaa jälleen uuden hiv-positiivisten hoitokodin perustamista. Niinpä kuka mistäkin päihteestä päänsä sekaisin saava jengi pistää pystyyn erikoisen ja radikaalin suorantoiminnan kampanjan valtuutettujen herättämiseksi vakavaan hiv/aids-ongelmaan kaupungissa. Osaa kaikessa näyttelee huhuttu kaupungin keräämä lista hiv-positiivisista jonka Freemanin toimistossa työskentelevä Sam uskoo voivansa hankkia jengille.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Paris is burning (Jennie Livingston, 1990)

Paris is burning on dokumenttielokuva New Yorkin drag alakulttuurista 80-luvun lopussa. Se kertoo ”taloista” (houses) jotka järjestävät ”juhlia” (balls). ”Juhlien” ideana on tarjota artisteille mahdollisuus esiintyä (”walk”) sellaisena kuin haluaa. Drag on tässä ymmärrettävä hyvin laveasti ja alkuun dokumentissa onkin epätodellinen ja sekava tunnelma. 80-90-luvun taitteen muoti ei helpota tilannetta yhtään – odotan kauhulla sen paluuta! Dokumentissa esiintyy lukematon joukko drag taitelijoita, jotka ovat homoseksuaaleja, transvestiitteja tai transsukupuolisia – jotkut useampaakin yhtä aikaa. Siveään ja sivisteltyyn nykydragiin verrattuna kuvattu show on paljon henkilökohtaisempaa ja monimuotoisempaa. Paris is burning on varsin erikoinen katselukokemus. Kouluarvosana 7.

Lisää dokumentista IMDB:stä.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Kinky boots (Julian Jarrold, 2005)

Charlie Price (Joel Edgerton) perii isältään suvun ikiaikaisen kenkätehtaan. Pian Charlielle paljastuu, että kenkätehdas on turmion partaalla. Sattuma saa Charlien kompuroimaan Lolan (Chiwetel Ejiofor) polulle ja uskomaton ratkaisu valkenee Charlielle. Lola ei ole aivan särmätön tapaus mutta hänestä tulee Pricen kenkätehtaan pelastusmalliston pääsuunnittelija. Tehtaan pelastuspuuhissa Charlielta menee henkilökohtainenkin elämä sekaisin, mutta kenkätehdas tarjoaa pelastusta Charliellekin Laurenin (Sarah-Jane Potts) muodossa.