Kategoriat
Elokuva-arviot

41 tanssijaa (David Pablos, 2020)

Ignacio de la Torre y Mier (Alfonso Herrera) mielii Meksikon osavaltion kuvernööriksi ja vehkeilee hänelle parlamenttipaikan antaneen presidentti Porfirio Díazin (Fernando Becerril) selän takana. Presidentin tyttären (Mabel Cadena) naiminen ei auta Ignacion asemaa yhtään, sillä hän viihtyy paljon paremmin herrojen seurassa. Salaisuus intohimoisesta suhteesta Evaristo Rivasiin (Emiliano Zurita) ei pysy vaimolta salassa ja tämä johtaa kissa ja hiiri -leikkiin jota Ignacio ja hänen salaliittolaisensa eivät voi voittaa.

Kategoriat
Kirja-arviot

Carlos Ruiz Zafón: Enkelipeli

David Martín tulee tunnetuksi jännitysjatkokertomusten kirjoittajana pienessä barcelonalaisessa lehdessä ja siirtyy nylkyrikaksikon johtamalle pienkustantamolle kirjoittamaan loputonta sarjaa dekkareita salanimellä. Uupumisen, tuupertumisen ja lääkärin antaman kuolemantuomion jälkeen David saa yhden miehen kustantamolta uskomattoman tarjouksen, mutta tarttuu siihen vasta ajettuaan itsensä loppuun umpikujassa. Kustantaja haluaa uskonnon kirjan muodossa ja nostaa Davidin niskavillat pystyyn. Saatuaan tietää asuvansa samassa talossa ja kirjoittavansa samalla kirjoituskoneella kuin asianajaja jonka väitetään tulleen hulluksi ryhdyttyään kirjailijaksi tuossa talossa David alkaa penkoa menneisyyttä ja ajautuu vyyhtiin joka voi tappaa hänet.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Wilde (Brian Gilbert, 1997)

Brian Gilbertin elämänkerrallinen elokuva Wilde, vuodelta 1997, kuvaa yhden maailman historian tunnetuimmista sodomiaoikeudenkäynneistä ja siihen liittyvän tragedian. Oscar Wilde (Stephen Fry) kuvataan herkkänä, älykkäänä ja lahjakkaana. Lord Alfred ”Bosie” Douglas (Jude Law) on lähes täydellinen vastakohta tälle itsekeskeisenä, lapsellisena ja typeränä. Oscarin elämään kuuluneista henkilöistä vaimo Constance (Jennifer Ehle) jää huomaamattomaksi, mutta uskollisimpien ystävien Robbie Rossin (Michael Sheen) ja Ada ”Sphinx” Leversonin (Zoë Wanamaker) merkitys tulee huomatuksi. Hauskana pienenä yksityiskohtana Orlando Bloom tekee Wildessa mitättömän sivurooli rent-boyna.