Kategoriat
Elokuva-arviot

Whole New Thing (Amnon Buchbinder, 2005)

Hippiäidin (Rebecca Jenkins) ja vihreän foliohattukeksijä isän (Robert Joy) pikku emo-kullannuppu Emerson (Aaron Webber) siirtyy yleiseen kouluun vasta spermaisena 13-vuotiaana. Epätavanomaisten vanhempien pumpulissa kasvattaman pojan sopeutuminen kouluun ei ole helppoa ja hän ihastuu ensimmäiseen englanninkielen opettajaansa (Daniel MacIvor). Vanhempien suhteen ajautuessa karikkoon pojalla on rajattomasti aikaa touhuta ihastuksensa ajamana.

Ensimmäinen reaktioni Whole New Thingin alussa oli: voi miten suomalaista! Kanadan talveen sijoitetussa elokuvassa on paljon tutunnäköistä maisemaa. Emersonin isä kuvataan hyvin tuntemiini ikivihreisiin sopivaksi ekokeksijäksi jonka kosketus todellisuuteen on ajoittain hatara. Perheen itse keskelle metsää rakentamasta talosta löytyy jopa suomalaistyyppinen sauna. Kaikki tämä sai minut tajuamaan että vaikka pimeää ja sadetta homoleffassa usein nähdäänkin, lumi ja erityisesti talvi ovat perin harvinaisia. Homoja esiintyy elokuvissa vain lämpimillä ja valoisilla leveysasteilla.

Emersonissa on paljon ihailtavia piirteitä, mutta emoteinit ovat lopulta aivan sietämättömän itsekeskeisiä itku-räkäpalloja. Teini-ihastusten katastrofipotentiaali on valtava ja itku-räkäpallot voivat tuhota kaiken koskettamansa. Lopulta sympaattisin ja haluttavin elokuvan hahmoista on sivuosan tekevä Kaya-äidin syrjähyppy, Denny (Callum Keith Rennie). Whole New Thing on varsin kelvollinen ja katsottava elokuva mutta se ei jätä paljon käteen. Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta Wikipediasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *