Kategoriat
Elokuva-arviot

Totally Fucked Up (Gregg Araki, 1993)

Totally fucked up – tai Totally F***cked up kuten se sievistelevästi näytetään usein kirjoittavan, on tarina kuudesta homoseksuaalista nuoresta Los Angelesissa. Videokameradokkarimaisesti kuvattu elokuva seuraa toisistaan tukea hakevien nuorten taistelua tiellä aikuisuuteen yhteiskunnassa jossa omat vanhemmat saattavat muuttua vihollisiksi kun kerrot olevasi homo tai lesbo. Nuorten maailma on täynnä vaaroja ja pelkoja kuten aids, petetyksi tuleminen, hakatuksi tuleminen ja sortuminen itsemurhaan, ja kokeilut seksin ja suhteiden saralla ovat arkoja ja harvoin onnistuneita.

Totally fucked up on Gregg Arakin tuottama, käsikirjoittama, ohjaama, kuvaama ja leikkaama elokuva. Se on ensimmäinen Teenage Apocalypse -trilogiaksi nimetyssä sarjassa samaa teemaa käsitteleviä elokuva. Yhteys aiemmin katsomaani elokuvaan Nowhere onkin helppo nähdä. Elokuvan juoni jää aika toissijaiseksi nuorten ahdistuksen ja muiden tunteiden kuvaamisen rinnalla. Araki on pistänyt toisen lesbon suuhun hykerryttävän selityksen maailman tilalle:

 Let me tell you what the problem with the stupid fucking world is: All the stupid people are breeding like mad, having tens and tens of kids, while the cool people aren’t having any. So the population just keeps getting stupider and stupider. I mean, its no wonder the whole world is going down the toilet. 

Hurmaavan osuvaa! 🙂 Jos haluaa päästä sisälle selityksiin, miksi homoseksuaaliset nuoret ovat moninkertaisessa itsemurhariskissä heteroseksuaalisiin verrattuna, Totally fucked up on mainiota materiaalia. Kovin viihteellinen se ei ole, joten päiväänsä ei kannata yrittää piristää sillä. Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta Wikipediasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *