Kategoriat
Elokuva-arviot

Marry my dead body (Cheng Wei-hao 2022)

Wu Ming-han (Greg Hsu) kerää todistusaineistoa puistosta pieleen menneen taka-ajon päätteeksi ja erehtyy poimimaan maasta myös punaisen kirjekuoren josta paljastuu hiuskiehkura, kynnen kappale ja valokuva nuoresta miehestä. Nuori mies on Mao Mao (Austin Lin), jonka äskeittäin kuoltua äkillisesti isoäiti (Wang Man-Chiao) on saanut päähänsä että poika pitää kuolemansa jälkeen vihkiä ”henkiliittoon” (mínghūn) sopivan sulhasen kanssa. Tätä tarkoitusta varten hän on kerännyt kuoren ja jättänyt sen syötiksi puistoon. Wu Ming-han on paitsi homofoobinen, myös moderni eikä usko henkiin. Ei ennen kuin elämä käy liian vaaralliseksi olla uskomatta. Ja sitten onkin enää toteutettava Mao Maon viimeiset toivomukset päästäkseen eroon ärsyttävästä henkikumppanista.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Hääjuhla (Ang Lee, 1993)

Wai-Tung (Winston Chao) on suhteellisen tyytyväinen elämäänsä Simonin (Mitchell Lichtenstein) kanssa. Kivinä kengissä hiertävät vuokralainen, Wei-Wei (May Chin), joka valittaa Wai-Tungin vuokraaman murjun vioista ja puutteista sekä vanhemmat, jotka yrittävät Taiwanista käsin naittaa poikaansa treffipalveluiden kautta. Simon keksii nerokkaan idean kulissiliitosta joka turvaisi Wei-Weille oleskelu- ja työluvan ja Wai-Tungille rauhan naittamiselta. Homma karkaa kuitenkin käsistä kun vanhemmat ilmoittavat saapuvansa Yhdysvaltoihin häitä varten.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Formula 17 (Shi qi sui de tian kong, Yin-jung Chen, 2004)

Tien (Tony Yang) on juuri koulunsa päättävä nuori, joka tulee nettituttavuuden perässä suurin odotuksin maalta suureen kaupunkin. Nettituttavuus osoittautuu vain seksistä kiinostuneeksi pettymykseksi (Ollaanpa me nyt todella yllättyneitä!) ja Tien etsii käsiinsä kaupunkiin aiemmin muuttaneen lapsuuden ystävänsä Yun (Chin King). Yu on töissä baarimikkona yökerhossa, jossa Tien ihastuu ensisilmäyksellä homopiirien tavoiteltuimpaan playboyhin, Bai Tieh-naniin (Duncan Lai). Bai Tieh-nan ihastuu myös Tieniin mutta ei osaa muuttaa tapojaan ja edessä on sydänsuruja.