Kategoriat
Elokuva-arviot

Formula 17 (Shi qi sui de tian kong, Yin-jung Chen, 2004)

Tien (Tony Yang) on juuri koulunsa päättävä nuori, joka tulee nettituttavuuden perässä suurin odotuksin maalta suureen kaupunkin. Nettituttavuus osoittautuu vain seksistä kiinostuneeksi pettymykseksi (Ollaanpa me nyt todella yllättyneitä!) ja Tien etsii käsiinsä kaupunkiin aiemmin muuttaneen lapsuuden ystävänsä Yun (Chin King). Yu on töissä baarimikkona yökerhossa, jossa Tien ihastuu ensisilmäyksellä homopiirien tavoiteltuimpaan playboyhin, Bai Tieh-naniin (Duncan Lai). Bai Tieh-nan ihastuu myös Tieniin mutta ei osaa muuttaa tapojaan ja edessä on sydänsuruja.

Tämä tarina on nähty kymmenissä eri variaatioissa satoja kertoja: nuori rakastuu väärään tyyppiin ja saa sydänsuruja, mutta ”väärä tyyppi” onkin vain tapojensa orja vaikka on myöskin rakastunut. Ja mutkien kautta happy ending. Samaa paskaa eri paketissa, taiwanilaisuus ja kantonin kiina eivät tuo siihen mitään uutta. Oikeastaan typerät kuvaukselliset temput vain pahentavat elokuvan kiusallista kliseisyyttä. Miehet ovat komeita, mutta valitettavan monet kammottavia puudeleita.

Internet Movie Databasen mukaan tämä oli ainoa tuottanut fiktiivinen elokuvatuotanto Taiwanissa 2004. Lisäksi se on IMDB:n mukaan kielletty Singaporessa. Kun suhteuttaa nämä asiat Aasian maiden monimutkaiseen homojen asemaan alkaa ymmärtää tilannetta paremmin: ehkä tätä elokuvaa ei olisi koskaan pitänyt tuoda Eurooppaan.  Kouluarvosana 6.

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *