Kategoriat
Uskonnottomuus

Pitkittynyt paskanjauhaminen ajaa ihmisiä kirkosta

Tuorein EVL-kirkon erobuumi jatkuu kolmatta päivää ja kirkon johto on aivan yhtä pihalla kuin neljä vuotta sitten kun lokakuussa menetettiin koko vuoden jäsenkato yhdessä kuukaudessa. Minullakaan ei ole hajuakaan mikä tämän buumin laukaisi mutta sunnuntain melkein tuhat ja eilisen melkein kaksi tuhatta eroa saavat tänään jatkokseen jälleen yli tuhannen eron päivän. Helsingin yliopistosta löydetty päivystävä dosentti Niemelä arvelee YLE:n jutussa erojen johtuvan seurakuntavaalien pintaan nostamasta kärkkäästä sananvaihdosta liberaalien ja konservatiivien välillä verkossa. Niemelä voi jopa pinnallisella tasolla olla oikeassa, mutta todellin syy on kirkon tukahdutettu keskustelu suunnasta.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Eyes wide open (Haim Tabakman, 2009)

Perheellinen Aaron Fleischman (Zohar Strauss) ottaa suojiinsa maalta Jerusalemiin paennutta rakastajaansa etsivän Ezrin (Ran Danker). Hän opettaa tälle lihakaupan tehtävät ja majoittaa tämän isältään perimänsä liikkeen yläkertaan. Yhdessä miehet osallistuvat Yeshiva-opetukseen ja Aaron kutsuu Ezrin kotiinsa aterialle. Aaron kokee heräämisen kun suhde Ezriin muuttuu intohimoisen seksuaaliseksi. Yhteisö ympärillä on kuitenkin täynnä kyttääjiä ja uskonnollisia lynkkauspartioita jotka pitävät ihmiset ortodoksijuutalaisuuden ikeessä.

Kategoriat
HLBTIQ

Savon sanomien näennäisliberaaliudesta HLBTIQ-kysymyksissä

Savon sanomat julkaisi 29.6. jutun otsikolla ”Mies muuttui homosta alkoholistista uskovaiseksi perheenisäksi –  ’Se oli yliluonnollinen tilanne’”

Tuo kirjoitus ilmestyi päivänä, jolloin Helsinki Pride huipentui kulkueeseen, puistojuhlaan ja bileisiin. Useat sanomalehdistä olivat tehneet päivää varten erityisen teemajutun julkaistavaksi. Savon sanomat uutisoi Priden yhdellä STT:n sähkellä. Tämä jutut ilmestyi Vapaakirkon kesäpäivillä Kuopiossa vierailleen sisäministeri Päivi Räsästä koskevan jutun ”kainalossa”. Jutun oli kirjoittanut Anu Korhonen.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Trembling Before G-D (Sandi Simcha Dubowski, 2001)

Trembling before G-D on dokumentti ortodoksi- ja hadisti- (?) juutalaisten homojen ja lesbojen pyrkimyksistä sovittaa yhteen uskonsa ja itsensä. Dokumentissa monet homot ja lesbot kuvaavat pitkää ja traumatisoivaa taistelua johon ei näytä hyviä ratkaisuja olevankaan. Tarinoissa esiintyy kieltämistä, itsemurhia ja niiden yrityksiä, monenlaista puoskarointia ja kidutusta terapioiksi naamioituna ja paljon surua. Jumalattoman pakanan on vaikea ymmärtää syvästi uskonnollisia ja vieraan uskonnollisen kasvatuksen saaneita ihmisiä ja heidän ongelmiaan. Päällimmäiseksi nousee ajatus: pitäkää tunkkinne! Miksi nähdä vaivaa kun lähtökohta on täysin mahdoton? Kouluarvosana 7.

Lisää dokumentista Internet Movie Databasestä.