Kategoriat
Elokuva-arviot

Violet tendencies (Casper Andreas, 2010)

Violet (Mindy Cohn) on omien sanojensa mukaan vanhin elossa oleva homohaukka (fag hag). Heteromiestä ei vain näytä olevan mahdollista pyytää homobaarista. Etsintä puhelindeittipalvelun kauttakaan ei näyttäisi tuottavan tulosta. Ja sitten kuvaan astuu Vern. Mutta mikä on hyväksyttävä hinta rakkaudesta ja läheisyydestä?

Violet tendencies käsittelee homoyhteisöä homohaukan (fag hag) – heteronaisen, joka viihtyy parhaiten homojen seurassa – näkökulmasta. Vaikka komeita miehiä (Jesse Archer, Marcus Patrick, Samuel Whitten, Adrian Armas) muissa rooleissa katsoikin ilokseen, oli jossain määrin häiritsevää että ainoa lihava homomies esitettiin vitsinä ja ainoa vanha homomies ortodoksijuutalaisena poikahuoran ostajana. Muut elokuvassa esiintyvät naiset ovat anorektinen malli, frigidi vanhapiika ja hyvin korostuneesti äitiyden mustaanaukkoon hukkuneita naisia lastensa kanssa. Mutta kenties juuri tältä maailma sitten näyttää komeiden homomiesten maailmasta käsin…

Violet tendencies yllätti minut positiivisesti. Ohjaajan nimellä oli jotenkin paha kaiku mutta minun piti tarkastaa elokuva-arvioistani ennen kuin muistin: Slutty summer, The Big Gay Musical ja Going down in LA-LA land eivät viimeistä lukuunottamatta yksikään sytyttäneet minua. Violet tendencies oli kuitenkin hyvä ja hauska komedia. Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta sen omilta nettisivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *