Kategoriat
Elokuva-arviot

Noordzee, Texas (Bavo Defurne, 2011)

Pim (Ben Van den Heuvel, Jelle Florizoone) kasvattaa itse itseään kun viina, haitari ja miehet vievät äitiä. Isä ei kuulu Pimin elämään. Jäätyään kiinni alastomana tiarassa ja meikeissä Pim pakenee parhaan ystävänsä (Nathan Naenen, Mathias Vergels) luokse, jossa äiti (Katelijne Damen) ottaa hänet aina lämpimästi vastaan. Pim ihastuu Ginoon, joka on myös valmis kokeilemaan mitä teinipojat voivat puuhata keskenään, mutta homma menee happameksi kun Gino löytää tyttöystävän. Valitettavasti myös Ginon sisko, Sabrina (Noor Ben Taouet, Nina Marie Kortekaas), on ihastunut Pimiin.

Noordzee, Texas (North Sea Texas) tapahtuu ilmeisesti jossakin Belgian rannikolla. Tuuli ja meri ovat aina voimakkaasti läsnä tarinassa. Tarinaa on vaikea sijoittaa aikaan, mutta veikkaukseni olisi 60-luvun loppupuoli: kankaiden kuosit, muovimateriaalit, transistoriradiot ja autot viittaisivat tähän. Asenneilmapiiri sukupuolen ja seksuaalisuuden valtavirrasta poikkeavaan ilmaisuun on enemmän hämmentynyt, epätietoinen ja vaikeneva kuin tuomitseva tai vihamielinen.

Noordzee, Texas on teinivuosien kasvukertomus ja sarja kolmiodraamoja. Löysin Pimin viattomasta hämmennyksestä jotakin itsestäni teinivuosina. Muutoin hänen vaitelias sisäänpäin kääntymisensä oli ärsyttävää. Elokuvan nais- ja mieskuvissa on myös jotain hämmentävää. Tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu. Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta Wikipediasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *