Kategoriat
Elokuva-arviot

Muistojen puutarha (Thom Fitzgerald, 1997)

William (Chris Leavins) palaa kotiinsa siskonsa (Kerry Fox) häihin pelokkaana. Lapsuus talossa alkoholisoituneen isän (Peter MacNeill) väkivallan alla päättyi kauan sitten ensimmäisestä homoseksuaalisesta kokeilusta kiinni jäämiseen ja siitä seuranneeseen umpikujaan ja paluu muistojen puutarhaan on vaikea. Ensimmäinen yllätys on tuoreen siskon miehen (Joel S. Keller), sen toisen kiinnijääneen flirttailu, ja toinen sisko iltatähti. Taloa pystyssä pitäneen äidin (Seana McKenna) katoaminen heti juhlien jälkeen pakottaa jälkeen jäävän perheen kohtaamaan traumansa ja löytämään tien eteenpäin.

Olipa ilo katsoa pitkästä aikaa aivan erinomainen elokuva. Muistojen puutarhan tarina saa virtahevon olohuoneessa aivan uusiin mittasuhteisiiin. Moniongelmaisen perheen vyyhti saa lähes absurdit mittasuhteet, eikä ihme, että useimmat jäsenet oireilevat fyysisestikin. Juuri tarinan omalaatuisuus erottaa Muistojen puutarhan muista muista homopojan kotiinpaluusta kertovista elokuvista.

Muistojen puutarhaa (The Hanging Garden) on esitetty suomessa myös nimellä Riippuva puutarha. Se on ilmeisesti vain kerran esitetty televisiossa, noin kymmenen vuotta sitten. Se on sääli, sillä näyttelijät, juoni ja toteutus ovat mainioita ja tarinasta löytyy kaikenlaisia kutkuttavia piirteitä ja kohtauksia. 1997 taisi olla aivan lyömätön vuosi homoleffan historiassa. Kouluarvosana 9.

Lisää elokuvasta Wikipediasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *