Kategoriat
Elokuva-arviot

Irti sinusta (Aisling Walsh, 2000)

Irti sinusta (Forgive and forget) kertoo kaveruksista, joiden käsitykset suhteen laadusta eivät ihan kohtaa. David (Steve John Shepherd) rakastaa Theoa (John Simm). Theo syventää suhdettaan Hannahiin (Laura Fraser) ja David on mustasukkainen. Sabotoituaan Theon ja Hannahin suhteen David järjestää banaalin julkisen ulostulon ja rakkauden tunnustuksen yhdessä niistä järkyttävistä Dr. Phil -tyyppisistä ohjelmista (nimeltään Forgive and Forget).

{youtube}6J9s7AORI1Q{/youtube}

Olen aina pitänyt banaalia täysin käyttökelvottomana sanana ja sen käyttäjiä samanlaisina. Tässä yhteydessä se kuitenkin kuvaa parhaiten tilanteen typerää naurettavuutta ja Davidin siihen liittämiä odotuksia. Ehkäpä leffa yrittää sanoa, että tv:n pehmopsykohömppä voi katkaista yhteytesi reaalimaailmaan. Forgive and forget (Irti sinusta) ei noudata kaavaa, jonka mukaan amerikkalainen vastaava elokuva päättyisi anteeksi antoon ja jonkinlaiseen sovintoon. Leffalla ei ole happy ending helpossa merkityksessä. Päähenkilön lopun ajatus: ”tämä on ollut elämäni paras päivä” ei varmaankaan avaudu, jollei ole kokenut vastaavaa helpotuksen tunnetta.

Irti sinusta on rosoisuudessaan mukavaa katseltavaa. Se ei aliarvioi katsojaa eikä romantisoi todellisuutta. Kouluarvosana 9.

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasesta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *