Kategoriat
Elokuva-arviot

Bedrooms and hallways (Rose Troche, 1998)

Bedrooms and hallways on yksi niitä ”antavia” elokuvia, jotka kuvittavat lempifantasiasi ja antavat sille happy endingin. Leo (Kevin McKidd) on kolmekymppinen homomies, joka asuu totaalisen bunny boyn (”Darren” – Tom Hollander) kanssa. Fag haginä porukassa hengaa Angie (Julie Graham). Leoa ahdistaa ja hän päätyy työkaverinsa miesryhmään. Ryhmään kuuluu myös jumalainen Brendan (James Purefoy), johon Leo ihastuu – tosin tietämättä, että Brendan on tauolla suhteesta Leon lukioheilaan, Sallyyn (Jennifer Ehle). Kuulostaako mutkikkaalta? Tässä ei ole vielä puoletkaan jutusta.

Bedrooms and hallways on siis hömppää, jossa naidaan ristiin ja pidetään hauskaa. Positiivista: vaihteeksi gayleffa, jossa ei muistutetan hiv-vaarasta! Kukapa homomies ei olisi toivonut, että se jumalainen hetero voisikin olla sinun. Toisia meistä on kiusannut myös ajatus naisen kanssa olemisesta, mutta siinäpä vasta on tabu…

Elokuvan miesten ryhmä on kyllä hysteerisen hauska. Se tuo mieleeni vastaavan Ralf Königin albumeista Vapautunut mies ja Pretty baby tehdyn elokuvan Der Bewegte Mann, jossa on juuri samanlainen tilanne. No, lopulta kaikki – paitsi ahdistunut Leo – pariutuvat jonkun kanssa ja kaikki on taas hyvin. Kouluarvosana 9. 

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *