Kategoriat
Elokuva-arviot

In the family (Patrick Wang, 2011)

Codyn (Trevor St. John) kuollessa yllättäen Joey (Patrick Wang) jää Chipin (Sebastian Banes) yksinhuoltajaksi. Tai niin hän kuvittelee kunnes Codyn sisko (Kelly McAndrew) kertoo asioiden olevan toisin. Chip viedään Joeyltä häijysti ja hän jää yksin työstämään suruaan taloon joka on täynnä muistoja. Lakimiehen löytäminen tilanteen korjaamiseksi ei ole helppoa.

In the family on siis draama miesten sateenkaariperheen traagisesta hajoamisesta kuolemassa. Yhdysvaltalaiseksi huoltajuusriitaelokuvaksi se on hyvin hidas ja rauhallinen, siinä ei oikeastaan huudeta kertaakaan. Näyttelemisessä on suorastan skandinaavista ellei peräti suomalaista eleettömyyttä ja rauhallisuutta. Kohtaukset ovat pitkiä ja kamera staattinen, usein kuvassa on puhuva pää. Siitä huolimatta In the family ei ole tylsä vaan pitää hyvin otteessaan.

Elokuvan teema, sateenkaariperheiden tunnustamisen puutteet erityisesti kriisitilanteissa, on hurjan poliittinen. In the familyssä ei kuitenkaan kampanjoida eikä nousta barrikaadeille vaan Joey ottaa tilanteen annettuna näyttämättä edes erityisen tuskaiselta kohtaamastaan vääryydestä. Viesti varmasti kuitenkin menee perille.

In the family on pääosan esittäjän ohjaama mutta toisin kuin muutamat viimeaikoina katsomani vastaavat elokuvat, tämä on aivan toista maata. Esikoisohjaus on Wangilta venähtänyt hiukan pitkäksi, leffa kestää peräti 2 tuntia 49 minuuttia. Paikoitellen näyttelemisessä on pientä kankeutta, mutta osan siitä voi pistää lapsinäyttelemisen piikkiin. In the familyllä on onnellinen loppu, mikä tekee vielä nautittavamman draaman. Kouluarvosana 9.

Lisää elokuvasta IMDb:stä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *