Kategoriat
Elokuva-arviot

Breakfast with Scot (Laurie Lynd, 2007)

Scot (Noah Bernett) tipahtaa Samin (Ben Shenkman) ja Ericin (Tom Cavanagh) syliin kun hänen äitinsä kuolee eikä Samin hulttioveljeä tavoiteta Brasiliasta. Ericin kaappiin tämä ei sovi: eihän ex-jääkiekkotähti ja urheilutoimittaja voi elää toisen miehen kanssa eivätkä lapset ole koskaan sopineet Ericin elämään. Scot osoittautuu vieläpä melkoiseksi pakkaukseksi alakouluikäisten joukossa ja Ericin on tultava sinuiksi homoutensa ja isyyden kanssa.

Breakfast with Scot on hauska sateenkaariperhekomedia 2000-luvun genressä. Homomiestenkin on tehtävä elämässään tilaa lasten kasvattamiselle, eikä naiskenteleminen ympäriinsä enää sovi. Samin ja Ericin suhteen täydellinen koskemattomuus ja epäseksualisointi on niin silmiinpistävää, että se häiritsee. Vastenmielisestä opetuksestaan huolimatta leffa on hauska. Perinteisen homoistamisen kääntäminen päälaelleen vanhemmuussuhteessa toimii komediallisesti hyvin.

Breakfast with Scot tavoittaa ehkä myös jotain sukupolvien välisestä kuilusta. Paljon puhetta on kuultu siitä miten erilainen oli nyt eläköityvän ikäluokan nuoruus mutta vielä ei ole puhuttu paljonkaan siitä miten valtavasti nyt kolmekymppisen ja kouluikäisen ikäluokan kokemusmaailmat myös erovat toisitaan.

Elokuvan erikoinen kuriositeetti ovat joululaulut, joihin Scot on ihastunut. Mitään erityistä juonellista sijaa niille on vaikea keksiä, joten ne on todennäköisesti istutettu leffaan vain sen tekemiseksi kauteen sopivaksi. Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *