Kategoriat
Elokuva-arviot

Gone, but not forgotten (Michael D. Akers, 2003)

Drew (Aaron Orr) tuo tuntemattoman nuoren miehen pienen kaupungin sairaalaan löydettyään tämän läheiseltä jyrkänteeltä myrskyssä. Pian nimekseen Mark (Matthew Montgomery) muistava mies kärsii muistinmenetyksestä mutta pikku hiljaa muistot tapahtumista myrskyssä ja pienet yksityiskohdat elämästä alkavat palailla. Drewn ja Markin välille syntyy suhde, jota Drewn isoveli Paul (Joel Bryant), hänen vaimonsa (Brenda Lasker) ja Markin lääkäri (Bryna Weiss) pitävät arveluttavana. Paul ja Drew ovat menettäneet vanhempansa nuorina ja isoveljen huoltava suhde on vääristänyt veljesten suhdetta mikä alkaa nyt aiheuttaa kitkaa Drewn kokiessa löytäneensä viimein onnen. Myrskyn tapahtumien ja Markin menneisyyden tavoittaessa parin kaikki onkin vaakalaudalla.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Avril (Gérald Hustache-Mathieu, 2006)

Avril (Sophie Quinton) tekee vaitiololupauksen ja sulkeutuu syrjäiseen kappeliin paastoamaan, rukoilemaan ja maalaamaan kappelia uudelleen. Kahden viikon kuluttua hänen on määrä antaa luostarilupauksensa ja liittyä loppuelämäkseen pieneen nunnayhteisöön. Mutta sisar Bernadette (Miou-Miou) kertoo kappelin oven läpi että Avril ei ollut yksin kun nunnat löysivät hänet kappelin portailta, vaan hänellä oli seuranaan veli, joka annettiin jesuiittojen orpokotiin. Avril lähtee etsimään veljeään ja saa kyydin Pierreltä (Nicolas Duvauchelle) josta tulee hänen matkakumppaninsa tielle löytöihin menneisyydestä ja tulevaisuudesta. David-veljen (Clément Sibony) löytäminen nukkumasta Jimin (Richaud Valls) vierestä on vasta ensimmäinen yllätys tiellä uuteen elämään.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Koti maailman laidalla (Michael Mayer, 2004)

Bobbyllä (Andrew Chalmers / Erik Smith / Colin Farrell) ei näyttäisi menevän vahvasti: hänen isoveljensä kuolee tapaturmaisesti ja äiti seuraa pian perässä. Juuri kun Bobby on löytänyt nörtti-Jonathanin (Harris Allan / Dallas Roberts) ja ystävystynyt myös hänen perheensä kanssa myös Bobbyn isä kuolee. Bobby saa kodin Jonathanin kotona ja pojat kiintyvät toisiinsa eikä Bobbyllä todellakaan mene huonosti. Jonathan lähtee kuitenkin yliopistoon opiskelemaan ja muutaman vuoden päästä hänen vanhempansa muuttavat Arizonaan pakoon Clevelandin kylmiä talvia. Bobby päättää seurata Jonathania New Yorkiin. Jonathan asuu Claren (Robin Wright Penn) kanssa ja Bobby ihastuu tähän välittömästi. Syntyy positiivinen kolmiodraama joka syvenee vuosien mittaan sateenkaariperheeksi.