Kategoriat
Kirja-arviot

Kivun kauneus – kinkyn käsikirja

Tary Höykinpuron jo 2006 toimittama Kivun kauneus on maannut vuosia ensin hyllyssäni ja sittemmin ”ei takaisin hyllyyn ennen kuin luettu” -pinossa lattialla sänkyni vieressä. Sen lukeminen kesti kuukausia mutta muodostui lyhyistä intensiivisen ahmimisen jaksoista ja pitkistä tauoista niiden välillä.

Kategoriat
Elokuva-arviot

Boys on Film 4 – 9 lyhytelokuvaa

Boys on Film on sarja homoseksuaalisuutta käsitteleviä lyhytelokuvakokoelmia. Neljäs kokoelma on saanut alaotsikokseen Protect me from what I am yhden siihen sisältyvän elokuvan mukaan. Tässä kokoelman onnellinen loppu on harvinaisuus.

Kategoriat
Tieto- ja viestintätekniikka

Etsitään ”esitysvarastoa”

Ongelma

Minulle on kertynyt melkoinen läjä esityksiä Microsoft PowerPoint ja Open Office Impress -muodoissa. Puolet niistä liittyy pitämiini yhdistyskoulutuksiin ja toinen puolet Setan koulutuksiin. Kummassakin luokassa esitykset ne sisältävät variaatioita samasta teemasta: esimerkiksi esityssivuja (dioja, slide) homoseksuaalisuuden määritelmästä löytynee lähes jokaisesta esityksestä eli kymmeninä kappaleina, samoin esityssivuja yhdistyksen hallituksen jäsenen kolmijakoisesta vastuusta. Ajoittain törmään ongelmaan: ”mullahan oli tästä hyvä sivu jo olemassa, mutta missäs esityksessä se oli?” Esitysten kertyminen kuluttaa mielettömästi levytilaa ja uusien esitysten koostaminen vanhoista on melkoisen työlästä. Lisäksi olisi tarvetta jakaa esityksiä myös muiden kouluttajien käyttöön.

Kategoriat
Kirja-arviot

Terry Pratchett kokoelmani

Tässä lista omistamistani Terry Pratchettin teoksista. Olen kiinnostunut oikeastaan vain Kiekkomaailma tarinoista, mutta minulle on sama kummalla kielellä tai kummassa muodossa (pokkari vai kovakantinen) ne ovat. Olen itseasiassa lukenut näistä kaikki paitsi The Last Heron. Aivan erityisiä suosikkejani ovat vartiostosta ja noidista kertovat kirjat. Jos siis haluat ilahduttaa minua kirjalla, voit paikata kokoelmani aukkoja. 

Kategoriat
Kirja-arviot

Marvel-sarjakuvista

Olin joskus teinivuosina ”marvelisti” eli keräilin silloin Semic-kustannuksen (myöhemmin Egmont Entertainmentin) julkaisemia Marvel Comics Groupin sarjakuvia. Harrastukseni alkoi varsinaisesti Ryhmä-X -lehdestä vuonna 1987, mutta jo sitä ennen olin hankkinut sittemmin varsin kallisarvoisiksi osoittautuneet Semic-sarjakirjat 98, 101 ja 103 vuosilta 1984 ja 1985. Harrastus laajeni, niin että 90-luvun alussa tilasin kaikkia Semicin Marvel-sarjakuvia ja noilta vuosilta minulla lieneekin suurin piirtein kaikki 90-luvun alkupuoliskolla suomeksi ilmestyneet julkaisut, myös erikoisjulkaisut. Laajensin kokoelmaa myös taaksepäin ja sen ehdoton helmi onkin Ihme-sarjan numero 34 vuodelta 1968 – ostin sen muistaakseni 3 markalla paikallisesta divarista. Ehdoton suosikkini oli Ryhmä-X ja niinpä kokoelmani lienee täydellisin sen osalta. 90-luvun puolivälistä kokoelmassa on myös joitain amerikkalaisia alkuperäisjulkaisujakin, pääosin erikoisjulkaisuja. 90-luvun alkupuoli oli kova suomalaisille ja niinpä Semickin ajautui konkurssin kautta Egmont Entertainmentin suojiin. Kokoelmani päättyy vuoteen 1996 – amerikkalainen Marvel Comics Group teki tuolloin muistaakseni konkurssin ja vaikka se tuon jälkeen tuhkasta pienempänä ja jatkoi toimintaansa, minä lopetin sarjakuvien keräilyn hiipuneen kiinnostuksen vuoksi. Kokoelma on kuitenkin edelleen hyvässä tallessa.