Kategoriat
Elokuva-arviot

Boys on Film 4 – 9 lyhytelokuvaa

Boys on Film on sarja homoseksuaalisuutta käsitteleviä lyhytelokuvakokoelmia. Neljäs kokoelma on saanut alaotsikokseen Protect me from what I am yhden siihen sisältyvän elokuvan mukaan. Tässä kokoelman onnellinen loppu on harvinaisuus.

Breath kertoo esiteini-ikään tulleen Erikin kesäpäivän retkestä hiukan vanhemman tytön ja tämän isän kanssa rannalle. Tytöllä on suunnitelmia Erikin pään menoksi, mutta Erik on ihastunut tytön isään. Ohj. Margien Rogaar, Hollanti, 2007, 10 min.

Heiko on makaaberi kuvaus vanhan fetisisti miehen ja nuoren aikuisen miehen erikoisen suhteen viimeisistä hetkistä. Ohj. David Bonneville, Portugali, 2008, 13 min.

Love (My name is Love) on ruotsalainen lyhytelokuva ystäviensä kanssa baariin hauskaa pitämään lähtevän nuoren miehen lyöttäytymisestä vanhemman miehen mukaan kotimatkalla ja väkivaltaiseksi kääntyvästä ensimmäisestä kerrasta. Ohj. David Färdmar, Ruotsi, 2008, 20 min.

Postmortem on amerikkalainen pätkä vuosia kivuliaan eron jälkeen tapaavista ex-kumppaneista jotka ruotivat mennyttä kahvilassa. Ohj. Eldar Rapaport, 2005, 16 min.

Protect me from what I am on mainio pätkä eri kulttuureista tulevien nuorten miesten kohtaamisesta toisen ensimmäisen kerran merkeissä ja niistä henkisistä esteistä joita homoseksuaalinon itsensä toteuttamiseksi tyydyttävästi pystyttävä ylittämään. Ohj. Dominic Leclerc, Iso-Britannia, 2009, 13 min.

Steam on erikoinen suljetun tilan kauhupätkä kahdesta miehestä höyrysaunassa. Ohj. Eldar Rapaport, Yhdysvallat, 2009, 15 min.

Trevorin olen arvioinut jo aiemmin toiselta kokoelmalta.

Vandalen (Vandals) on sveitsiläinen lyhytelokuva graffitintöhrijöistä, jotka salaavat suhteensa muulta jengiltä. Miesten käsitykset suhteen laadusta kuitenkin poikkeavat toisistaan mikä luo lisäkitkaa ulkoisessa paineessa. Ohj. Simon Steuri, Sveitsi, 2008, 16 min.

Bræðrabylta (Wrestling) kertoo kahden islantilaisen painijan – siksi sitä sanotaan vaikka se hiukan enemmän tanssilta näyttääkin – salaisesta suhteesta. Molemmat ovat kyllästyneitä elämäänsä suhteen ulkopuolella, mutta vain toinen on halukas tekemään asialle jotain. Ohj. Grímur Hákonarson, Islanti, 2007, 21 min.

Näistä elokuvista löytyy tarkempia tietoja IMDB:stä nimellä ja muilla tiedoilla hakemalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *