Kategoriat
Elokuva-arviot

Viisi homofobianvastaista lyhytelokuvaa (5 Films Contre L’Homophobie)

5 Films Contre L’Homophobie on Ranskan valtion rahoittama kokoelma lyhytelokuvia nuorille homofobian torjumiseksi 2009. Tarkoituksensa vuoksi tarinoilla on onnellinen loppu.

Basket et Maths (Basketball and Mathematics) on Rodolphe Marconin ohjaama kuusi minuuttinen pätkä lukiota käyvän Jérômen (Jean-Denis Marcoccio) unelmointia Cédricistä (Aurélien Baty) jota ryydittävät enemmän ja vähemmän ruusuiset otteet tosielämästä.

En colo (At summer camp) on Pascal Alex Vincentin ohjaama lähes kahdeksan minuuttinen pätkä nuorista kesäleirillä. Maxime (Axel Würsten) on ujo ja syrjäänvetäytyvä ja unelmoi leirin söpöimmästä, Mathieusta (Paul Perles). Mathieun ympärillä pörräävät tytöt ja pojat huomaavat tämän ja kiusaavat  Maximea.

Les Incroyables Aventures de Fusion Man (Fusion Man) on Xavier Gensin ja Marius Valen hupsu kahdeksanminuuttinen homosupersankari Fusion Manistä (Raphaël Personnaz).

Omar on Sébastien Gabrielin yhdeksänminuuttinen pätkä Omarista (Ralph Amoussou) joka elää maahanmuuttajaperheessä salaten suhteensa ranskalaiseen poikaan perheeltään ja kavereiltaan. Tekstityksen puute esti pääsemästä tämän syvemmälle tarinaan.

Pauline on Celine Sciamman kahdeksanminuuttinen nuoren naisen yksinpuhelukameralle, jolle en valitettavasti löytänyt tekstitystä.

Näistä elokuvista on hyvin vähän tietoa IMDB:ssä, mutta haku ranskankielisellä nimellä kannattaa kokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *