Kategoriat
Elokuva-arviot

Were the world mine (Tom Gustafson, 2008)

Timothy (Tanner Cohen) potee sitä tavallista homonuoren yksinäisyyttä ja yksipuolista ihastusta keskellä koulun homofobista poikajengiä. Hän on ihastunut rugby joukkueen tähteen, Jonathoniin (Nathaniel David Becker), jolla valitettavasti on tyttöystävä. Koulun ulkopuolella Timothyn lohtuna ovat punk-tyttö Frankie (Zelda Williams) ja hänen ei-ihan-poikaystävänsä Max (Ricky Goldman). Ms Thebbit (Wendy Robie) houkuttelee Timothyn Puckiksi lukuvuoden päättäjäisnäytelmään ja maagiset keinot muuttaa maailmaa avautuvat Timothylle.

{youtube}9sH-ro9JkG8{/youtube}

Were the wolrd mine on höpsö hyvänmielenelokuva romanttisen komedian muodossa. Mitä muuta Shakespearen Juhannusyön unesta (Kesäyön unelma, Kesäyön uni) saisikaan. Kuka nuori homomies ei olisi haaveillut lemmenjuomasta tai taikasauvasta jolla muuttaa maailma kaltaisekseen. Were the world mine on tässä suhteessa hyvin antelias elokuva, sillä rooleissa on paljon komeita nuoria miehiä.

Tyylillisesti Were the wolrd mine likenee musikaalia, niin keskeisessä osassa musiikki on elokuvassa. Juoni on pääpiirteissään selkeä mutta esikuvansa mukaan sivujuonteita ei puutu ja se tuottaa pientä häilyvyyttä elokuvaan. Puvustukseen on elokuvan taloudellinen kokoluokka huomioiden upotettu melkoisesti rahaa ja vaivaa. Kaiken kaikkiaan terapeuttisen hauskaa ja fantastista katseltavaa. Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *