Kategoriat
Elokuva-arviot

Vapautunut mies (Sönke Wortmann, 1994)

Axel (Til Schweiger) jää kiinni housut kintuissa toisen naisen kanssa ja Doro (Katja Reimann) heittää hänet pihalle. Tuttavansa vetämän miesten ryhmän kautta Axel päätyy Walterin (Rufus Beck) matkaan tarkoituksenaan yöpyä tämän luona kunnes löytää asunnon. Matkavarrella on kuitenkin homobileet, eikä Axel enää koekaan Walteria turvalliseksi vaan päätyy Norbertin (Joachim Król) alivuokralaiseksi. Miesten välille kehittyy ystävyys vaikka Axel on varautunut ja Norbert korviaan myöten ihastunut. Doro on kuitenkin raskaana ja tullut toisiin aatoksiin eron suhteen. Eräänlaisen fiaskon kautta pari päätyy takaisin yhteen mutta sitten kuvioihin palaa Elke (Antonia Lang) ja taas viedään niin Axelia kuin Norbertiäkin…

Vapautunut mies (Der bewegte mann, Maybe… Maybe Not, The Most Desired Man) on hysteerisen hauska komedia häntäheikeistä (miehistä!). Se perustuu Ralf Königin uskomattomiin albumeihin Vapautunut mies (Der bewegte mann) ja Pretty Baby. Sarjakuvapiirtäjän säädyttömään tapaan mikään ei ole pyhää ja kaikesta voidaan tehdä pilaa. Tässä komediassa kyytiä saavat homot ja heterot, naiset ja miehet yhtäläisesti.

Tämä ei todellakaan ollut ensimmäinen kerta kun näin elokuvan. Olen tainnut nähdä sen ensimmäisen kerran 1998 kun se tuli televisiosta tai ehkä jopa ennen sitä. Sen jälkeen olen katsonut sen ainakin kerran ennen tätä. Hyvä komedia kuitenkin kestää useamman katselun eikä haittaa yhtään että Til Schweiger on syötävän komea ja elokuva tarjoaa kokemuksia joihin samastua.

Kirjasta elokuvan tekeminen ei ole erityisen kiitollista puuhaa, siinä saa usein kuulla turmelleensa teoksen. Tässä tapauksessa Königin alkuperäinen albumi ja elokuvat ovat kytköksissä vain juonen pääpiirteistä ja kumpikin omassa tyylissään sikamaisen hauska, joten tilaa syytökselle ei jää.  On varsin ikävää, ettei Königin sarjakuvista muita ole filmatisoitu. Tämä elokuva kannattaa kyllä katsoa, se naurattaa alusta loppuun. Kouluarvosana 9.

Lisää elokuvasta Wikipediasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *