Kategoriat
Elokuva-arviot

The Night Listener (Patrick Stettner, 2006)

Gabriel Noonen (Robbie Williams) yöradio on umpikujassa: Jessin (Bobby Cannavale) traaginen tarina on kääntynyt hyväksi elämäksi eikä siitä ole enää raavittavissa uutta sisältöä ohjelmaan. Samalla Gabrielin ja Jessin suhde on lopussa. Ashe (Joe Morton) tyrkkää Gabrielille 14-vuotiaan pojan suorasukaisen käsikirjoituksen hyväksikäytöstään luettavaksi ja Pete alkaa soitella Gabrielille. Aidsiin kuoleva hyväksikäytön uhri lupaa jatkoa yöradiolle, mutta jokin tarinassa herättää Gabrielin ystävissä epäilyksiä.

{youtube}XgtMSBZBer0{/youtube}

The Night Listener perustuu Armistead Maupinin samannimiseen avainromaaniin – romaaniin, jossa tositapahtumat verhotaan fiktiivisiin hahmoihin. Tarina näyttää ensin kuvottavan rujolta, mutta kääntyy psykologiseksi jännitysnäytelmäksi jossa hyväksikäyttö jääkin taustalle. On hämmentävää miten raadolliseksi Gabriel Noonen mielenkiinto Peten tapaukseen kuvataan. En tiedä onko tämä ohjaajan näkemys romaanista vai antaako myös romaani päähenkilöstään yhtä vastenmielisen kuvan.

The Night Listener on esitetty Suomessakin televisiossa alkuvuodesta 2012. Se ei ole Robbie Williamsin vahvimpia suorituksia. Mukaansa tempaava elokuva kuitenkin on ja sen katsoo helposti. Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta Elonet-palvelusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *