Kategoriat
Elokuva-arviot

Romeos (Sabine Bernardi, 2011)

Lukas (Rick Okon) on keskeneräinen. Keskeneräisyytensä vuoksi hän tulee sijoitetuksi miehenä naisten asuntolaan. Keskellä valtavaa hämmennystä tukena on kuitenkin entinen koulukaveri Ine (Liv Lisa Fries) ja videoblogiyhteisön muut keskeneräiset. Tervetuliaisbileissä kuvaan astuu jumalainen Fabio (Maximilian Befort) ja sekoittaa Lukasin pään. Tunne on molemminpuolinen, mutta miten ylittää vaikea autuaan tietämättömyyden kuilu? Kiukkuinen pikku sisko ratkaisee ongelman tavalla joka syöksee kaiken raiteiltaan.

Romeos on siis elokuva nuoresta naisen vartaloon syntyneestä miehestä, joka on keskellä sukupuolen korjausprosessia. Hämmennys on erinomainen sana kuvaamaan monia asioita elokuvassa. Se herättää paljon ristiriitaisia tunteita ja kunnioitusta prosessin läpikäyneitä kohtaan. Miten elää täysillä nuoruutta kun voimaannuttava prosessi joka viimein korjaa elämää vaikeuttaneen virheen oman kokemusmaailman ja fyysisyyden välillä saa kaiken muuttumaan kokoajan. Elämä on Lassipalloa jossa sääntöjä voidaan – ja pitää muuttaa – jokaisen erän välillä. Prosessin täytyy olla ylitsepääsemättömän itsekeskeinen ja se ottaa läheisille koville.

Romeos on erinomainen elokuva jota kantavat erittäin vahvat roolisuoritukset päähenkilöiltä. Aion ehdottomasti hankkia sen dvd-kokolemaani, enkä edes yksin Maximilian Befortin vuoksi. Kouluarvosana 9.

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *