Kategoriat
Elokuva-arviot

Presque rien (”Come undone”, Sébastien Lifshitz, 2000)

Mathieu (Jérémie Elkaïm) tapaa Cédricin (Stéphane Rideau) rannalla ja ihastuu tähän lomaillessaan Brittanyssä. Ensimmäinen ihastus mieheen syvenee rakkaudeksi äidin (Dominique Reymond) masennuksen ja siskon (”Sarah”, Laetitia Legrix) epämääräisen vihamielisyyden varjostaessa suhdetta. Loma kuitenkin loppuu joskus ja niin rakkauskin. Mathieu vain ottaa sen keskimääräistä raskaammin…

Presque rien on melankolinen rakkaustarina. Tarinan kertominen kahta aikaa lomittaen ei helpota sen seuraamista. En ole ollenkaan varma, että olin kyllin keskittynyt katsomaan elokuvaa, koska se jäi kovin sekavaksi. Nuoria rakastavaisia katselee kyllä mielellään, sen verran komeita he molemmat ovat. Tässä homorakkaustarinassa on positiivista se, että ulostulemista ei ole ylikorostettu, vaan se esitetään varsin vähäisenä osana tarinaa. 

Mathieun perheen traagisuudessa näyttäisi olevan jotain perinnöllistä ja Mathieun ongelmat näyttäytyvät vain ilmeisenä jatkona äidin ja siskon epävakaalle mielentilalle. Mathieu itseasissa muistutti minua  sulkeutuneisuudessaan exästäni, jonka viestintä myös muuttui ongelmissa entistä vaikeaselkoisemmaksi. Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *