Kategoriat
Elokuva-arviot

Matkarakastajat (Los amantes pasajeros, Pedro Almodóvar, 2013)

Lentokentällä sattuneen työtapaturman vuoksi käy ilmi että Meksikoon matkalla olevan koneen yksi laskuteline ei laskeudu. Kone jää kiertämään Toledoa Espanjassa ja turistiluokka tainnutetaan paniikin estämiseksi. Tajuihinsa jäävät bisnes-luokan matkustajat ja henkilökunta, joka yrittää tehdä olonsa mukavaksi koneetta uhkaavasta tuhosta huolimatta. Fajas (Carlos Areces), Joserra (Javier Cámara), Ulloa (Raúl Arévalo), Benito (Hugo Silva) ja Álex (Antonio de la Torre) yrittävät tehdä matkustajien olon mukavaksi alkoholin ja huumeiden avulla sen mitä kykenevät keskinäisten suhteidensa setvimiseltä.

{youtube}vQbiAK_3HcE{/youtube}

Matkarakastajat (Los amantes pasajeros) on komedia mutta Almodóvar ei tee siitäkään älytöntä. Lennon tapahtumat, matkustajat ja heidän tarinansa ovat Almodóvarille tyypillisesti pähkähulluja, mutta hyvin inhimillisiä ja komediaan mahtuu vakavampaakin elämän ongelmien purkamista koneesta soitettujen puhelujen kautta.

Leffan mainoskuvissa poseeraavat valitettavasti stuertit joista vain Ulloa sai minut lämpenemään I’m so excited huulisynkallaan. Matkarakastajien namu on itseään pettävä perämies Benito, jonka kehitys palkitseekin himokkaan katsojan. Elokuva sopii hyvin homoille, koska säädyttömistä jutuista ei ole pulaa. Niitä on niin paljon, että Matkarakastajille on lyöty 16 vuoden ikäraja.

Elokuvan myötä tuli tsekattua myös Kuopion uusi elokuvakeskus Scala ja sen jyrkkäsali sai ainakin minut mieltymään paikkaan. Matkarakastajat saa minulta kouluarvosanan 8.

Lisää elokuvasta sen verkkosivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *