Kategoriat
HLBTIQ

Kansainvälinen politiikka ja seksuaalivähemmistöt

Olen kesän ajan seurannut muutamia kansainvälisiä uutispalveluita, jotka keskittyvät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevaan uutistarjontaan.  Uutiset ovat olleet viime aikoina todella masentavia ja nostattaneet minussa pyhää vihaa ja raivoa.

Viikko sitten (7.8.) uutisoitiin kuinka Virginian osavaltiossa Yhdysvalloissa koulutuslautakunta oli päättänyt sallia uskonnollisen äärioikeiston levittää kouluissa tietoa homoseksuaalien eheytymisterapiaa koskien. Tarpeetonta sanoa, että kyseessä on tuhoisa puoskarointi, jota koskeva lääketieteellinen tutkimus osoittaa selvästi toiminnan olevan haitallista.

Päivää myöhemmin (8.8.) uutisiin nousi Venäjän ortodoksikirkon kannanotto, jonka mukaan ainoastaan onnettomien homoseksuaalien esittäminen koulujen opetusmateriaalissa pelastaa maan. Ortodoksikirkkohan on Venäjällä valtion kirkko ja sillä on siksi valtava painoarvo maassa.

Kaksi päivää tämän jälkeen (10.8.) uutinen Nigeriasta kertoo 18 miehen odottavan todennäköisesti kuoleman tuomiota islamilaisen lain mukaan, koska he olivat viranomaisten mukaan ”osallistuneet homohäihin naisiksi pukeutuneina”. Uutisen mukaan tällaiset perättömät syytökset ovat hyvin yleisiä Nigeriassa, jossa homoseksuaalisuudesta voidaan tuomita kuolemaan tai 14 vuoden vankeustuomioon.

Eilen (12.8.) italialainen Trevison kaupungin apulaispormestari julisti järjestävänsä ”etnisen puhdistuksen” siivotakseen ”valloilleen päässeet” homokruisailijat kaupungista. Apulaispormestarin mukaan ”kaupungissa ei ole sijaa hinteille, menköön johonkin missä heitä siedetään”.

Tänään (13.8.) uutinen australiasta kertoo, että sikäläinen pääministeri aikoo toistaa edellisten vaalien alla tekemänsä tempauksen. Kolme vuotta sitten pääministeri kalasteli vaaleissa ääniä puolueelleen ajamalla juuri niiden alla läpi avioliiton vain vastakkaista sukupuolta oleville rajoittavan lain. Nyt tähtäimessä ovat sateenkaariperheet ja pääministeri aikoo tehdä adoptio ulkomailta mahdottomiksi homo- ja lesbopareille.

Näiden uutisten rinnalla pari pientä positiivista uutista ei jaksa nostaa tunnelmaa. Positiivisella puolella Yhdysvaltojen evankelisluterinen kirkko (ELCA) päätti kirkolliskokouksessaan kehottaa piispoja pidättäytymään rankaisemasta selibaattia noudattamattomia homoseksuaalisia pappeja, Lontoo pormestariksi sovitellaan homoseksuaalia poliisijohtajaa ja Geroge W.:n anti-gay kampanjoiden arkkitehti jättää Valkoisen talon.

Kuopion viimeaikaista keskustelua muistellen, muutamat asenneongelmaiset varmasti kehottaisivat minua tarkastelemaan Suomen tilannetta näitä uutisia vasten ja olemaan tyytyväinen tilanteeseen. Minä en voi nähdä asioita samalla tavalla: jos maailmassa on vielä barbaarivaltioita, pitääkö meidän vain hyväksyä se ja katsoa muualle? Minusta tällaisten räikeiden ihmisoikeusten loukkausten pitäisi kirvoittaa Suomelta virallisen protestin ja näkyä kauppapolitiikassa. Suomi on ollut säälittävän hiljainen kun täysin keskiaikaisia maita kuten Puola ja Turkki luotsataan EU jäsenyyteen. Sanallakaan Suomen poliitikot eivät ole puuttuneet siihen, että nämä maat loukkaavat useiden vähemmistöjen ihmisoikeuksia joka päivä suodastaan sadistisilla tavoilla. Nigerian tapauksessa tilanne olisi mielestäni syy lopettaa kaikenlainen kehitysapu maalle välittömästi. Venäjän osalta meillä on EU:n rajavaltiona velvollisuukin pitää kahden välisissä suhteissamme yllä keskustelua maan onnettomasta ihmisoikeustilanteesta. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt eivät tule ilman muuta huomioiduiksi vaan ne pitää erikseen mainita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *