Kategoriat
Elokuva-arviot

Heights (Chris Terrio, 2005)

Peter (John Light) kirjoittaa valokuvaaja Benjamin Stonen elämäkerran ohella juttua tästä Vanity Fairiin. Yllätyksekseen hän saa listan rakastajanaan pitämänsä valokuvaajan entisiä valloituksia haastateltavakseen. Haastateltavien kautta Benjaminista piirtyy varsin ikävä kuva ja Peter tulee ohimennen pistäneeksi liikellee prosessin joka kariuttaa Isabelin (Elizabeth Banks) ja Jonathanin (James Marsden) hääsuunnitelmat.

{youtube}Z_N5ZV9HGuA{/youtube}

Valokuvaaja Benjamin Stonea ei nähdä eikä kuulla koko elokuvan aikana vaikka hän nivookin yhteen lukuisia elokuvan roolihahmoista. Myös Peterin kuvitelmien sortumisen seuraukset jäävät näkemättä kun Isabelin ja Jonathanin suhteen kariutuminen vie kaiken huomion. Sarjahurmaajaksi ja narsistiksi piirrettävän Stonen hahmo antaa kuitenkin viitteen myös elokuvan keskeisille parisuhteille. Suoraviivaisemmin Heightsia voisi tulkita myös tarinaksi kaapissa olevan, itsensä kieltävä homon tuhon tieksi josta hän itse kuitenkin selviää vähimmin vahingoin.

Heights on erinomainen elokuva. Katsoin sen toisen kerran ennen tämän kirjoittamista kun en ensimmäisen kerran jälkeen (kuukausia sitten) ollut siitä kirjoittanut. Ja elokuva oli toisella katsomisella aivan yhtä erinomainen kuin ensimmäisellä. Ohjaajan nimi ei sano minulle mitään, mutta edellä mainittujen lisäksi sitä tähdittävät Glen Close, Jesse Bradford ja Isabella Rossellini. Heights on yhtä vuorokautta New Yorkissa kuvaavaa episodifilmi jossa lukuisten ihmisten elämät kietoutuvat yhteen ja piirtävät tarinaa. Tämän tarinan pääteemoja ovat suhteet, pettäminen, salaisuudet, teatteri ja ura. Kouluarvosana 9.

Lisää elokuvasta Elonet-palvelusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *