Kategoriat
Elokuva-arviot

Häivähdys pinkkiä (Ian Iqbal Rashid, 2004)

Häivähdys pinkkiä (Touch of Pink) sai minut miettimään, montako saman genren elokuvaa olen aiemmin nähnyt. Aihe – sekä eri maanosien, että homo- ja heteroseksuaalisen kulttuurin kohtaaminen perheessä – tuntuu jo kuluneelta, mutta en saanut päähäni kuin Parempi kuin Beckham (Bent it like Beckham) ja Hääjuhla (The Wedding Banquet). Tällä kertaa Alimin (Jimi Mistry) ja Gilesin (Kristen Holden-Ried) suhde on koetuksella kun intilainen suku valmistautuu Alimin serkun häihin.

{youtube}MiM9YlcfysQ{/youtube}

Häivähdys pinkikiä ei ole kovin hyvä elokuva. Se ei herätä suuria tunteita, se ei herätä ajatuksia eikä se ole erityisen visuaalinen. Elokuvan menestystä haetaan Englannin markkinoilla tutun elementin syventämisestä omassa kulttuurissa ja muualla eksotiikasta. Komedialliset elementit sen sijaan on kierrätetty jo monta kertaa aiemmin mainitsemissani elokuvissa. Häivähdys pinkkiä omaleimaisuus tulee Alimin keskusteluista kuvitellun Gary Grantin (Kyle MacLachlan) kanssa.

Touch of Pinkillä tapaa puolitoista tuntia sunnuntai-iltapäivästä ja se on varsin turvallinen valinta treffileffaksi. Kouluarvosana 7.

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasesta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *