Kategoriat
Elokuva-arviot

Fyra år till (Tova Magnusson-Norling, 2010)

David Holstin (Björn Kjellman) toiveet pääministeriydestä kariutuvat kristillisten tippuessa valtiopäiviltä ja luvassa on vielä neljä vuotta demari valtaa Ruotsissa.  Karvaan tappion masennus jää kuitenkin lyhyt aikaiseksi kun David ihastuu demaripoliitikko Martin Kovaciin (Eric Ericson). Davidin elämää hallitsevat Fia-vaimo (Tova Magnusson-Norling) ja avustaja (André Wickström), joista ainakin vaimolla on parempi ote Davidin elämästä kuin hänellä itsellään. Romanssista tulee kuoppainen tie eikä seuraavan mutkan taakse näe.

{youtube}PvedXm2a9uI{/youtube}

 Minulla oli hirvittävän hauskaa katsoessani Fyra år till. Ruotsalainen komedia tuntuu uppoavan minuun, eikä poliittinen orientaationi varmastikaan haitannut nautintoa. Sen sijaan syvempi ymmärrys Suomen ja Ruotsin poliittisen mekaniikan ja puoluekentän eroista olisi voinut tehdä kokemuksesta vielä hauskemman.

Keski-ikäiset miehet ja heidän romanssinsa eivät useinkaan ole pääosassa homoleffassa, joten Fyra år till on siinä poikkeuksellinen. Ruotsalainen liberaalius seksuaalisuuden ja sukupuolen suhteen piirtää maailman sellaisena kuin toivoisin sen olevan ja hyvää mieltä oli siksikin tarjolla paljon. Ja aivan hakematta pystyin näkemään yhden kärkipoliitikoistamme Davidina.

Fyra år till on hauskin komedia jonka olen vuoteen nähnyt. Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *