Kategoriat
Elokuva-arviot

Confetti (Debbie Isitt, 2006)

Confetti-häälehti päättää tempaista ja korvata Vuoden morsian -kisan sponsoroimalla kolmelle parille häät ja omaperäisimpien häiden järjestäjälle talon palkinnoksi. Homma alkaa jo pareja haastateltaessa vaikuttaa arveluttavalta, mutta lopulta mukaan valitaan kilpailullinen tennis-pari, naturistipari ja musikaalipari. Häitä järjestämään palkataan luottopari jolta ei haasteita puutu: liian suuria sieraimia, mustasukkaisuutta, anoppi, sisko, tyylitajuton bestman, nuottikorvaton morsian, siveä päätoimittaja…

{youtube}LKUmopO9Xjs{/youtube}

Confetti on Brittikomedia (TM). Huumori on peribrittiläistä ja naurattaa juuri sen verran. Tuttuun tapaan se luottaa paljon maineikkaisiin näyttelijöihin. Mocumentary – dokumentin tyyliin tehty fiktio – tyylilajina ja säätäminen kolmen pariskunnan kanssa tekevät komediasta rauhattoman ja äärimmäisen pinnallisen. Komediaa tuskin maltetaan suorittaa kun on jo siirryttävä seuraavaan kohtaukseen.

Vaikka leffan neljäspari on häitä järjestelevä miespari, minulla on vaikeuksia hyväksyä sitä homoleffojen kategoriaan. Confetti näyttä älykkäälle katsojalle, että normaalein ja vakain pareista on miespari, mutta homoseksuaalisuutta ei mitenkään käsitellä elokuvassa. Tämä saa hiukan ihmettelemään sen toistuvaa esille pomppaamista homoleffalistoilla. Minua elokuvaa ei sytyttänyt ollenkaan. Kouluarvosana 7.

Lisää elokuvasta Elonet-palvelusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *