Kategoriat
Elokuva-arviot

Boyfriends (Tom Hunsinger – Neil Hunter, 1996)

Paul (James Dreyfus), Will (David Coffey) ja Adam (Darren Petrucci) ovat kolmekymmenkympin kriisin saavuttaneita vanhoja ystäviä teinivuosilta. Ben (Mark Sands), Matt (Michael Urwin) ja Owen (Andrew Ableson) ovat heidän poikaystäviään ja hoitojaan. Miehet kokoontuvat vanhalle mökillä tapaamaan ja pitämään hauskaa, mutta kenekään suhde ei kotoa lähtiessä ei ole erityisen vahvoissa kantimissa. Willin mukanaan tuoma hoito, Matt, parikymppinen herkku, sotkee kuvioita entisestään ja mökille eksyy myös Paulin veljen entinen poikaystävä James (Michael McGarth). Suhteita sekoitetaan ja salaisuuksia paljastuu viikonlopun aikana.

Boyfriends on selvästi thirty-something genren elokuva. Se käsittelee kolmenkymppiseksi tulemisen ja pariutumisen problematiikkaa varsin eleettömästi. Haluja pursuu jokaisesta raosta jonka itsekuri sallii ja porukka on lopulta nainut keskenään melko tavalla. Väkivaltaa tai seksiä ei kuitenkaan nähdä sellaisilla tavoilla, että ne oikeuttaisivat Valtion elokuvatarkastamon elokuvalle lätkäisemän 18 vuoden ikärajan; olin todella hämmästynyt kun huomasin sen.

Boyfriends näyttäisi kertovan meille että kolmekymppiset homomiehet ovat epätoivoisia elämänsä rakkauden suhteen ja että kaksikymppisiä herkkuja ei pitäisi päästää sotkemaan heidän kuvioitaan. Minusta elokuva kuitenkin kärsii pahimman luokan pakkomielteestä, että jokaisen on pariuduttava ja elettävä elämänsä loppuun onnellisena tuossa suhteessa. Pari leffan miehistä on siinä määrin anaalisia että ihmettelen miksi heidät nostetaan parisuhteiden selkärangaksi. Elokuvassa on ilmeisesti jotain elämänkerrallista James Dreyfusin osalta. Komedian aineksia leffasta löytyy ruuanlaitosta pitäville: katsokaapa mökkikokkaajien otteita. 🙂

Boyfriends ei ole välttämätöntä nähtävää vaikka se löytyykin Attituden tammikuussa 2009 julkaisemalta listalta: ”The 75 essential gay films of all time”. Se muistuttaa hiukan Love! Valour! Compassion! -elokuvaa ja kun on nähnyt toisen näistä on nähnyt molemmat. Kouluarvosana 7.

Lisää elokuvasta IMDB:stä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *