Michael Glatzen tapaus on taas yksi niitä amerikkalaisia paljon puhuttaneita mediasensaatioita jotka eivät juurikaan levinneet maan rajojen ulkopuolella joten nimi ei sanone suomalaisille mitään. Glatze oli homoaktivisti joka kirjoitti XY-lehteen ja kiersi kouluissa puhumassa nuorille homoille ja lesboille 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa – samoihin aikoihin kuin Matthew Shepardin kuolema järisytti heitä. Ainakin I am Michael -elokuva antaa tästä kuvan varhaisena dansavagena. Glatzen mukana oli aina hänen poikaystävänsä Benjie Nycum jonka kanssa hän asui San Franciscossa ja Halifaxissa. Se mikä aiheutti kohun oli Glatzen tuleminen uskoon ja julistautuminen vapaaksi homoseksuaalisesta identiteetistä. Näkyvän persoonan ja blogistin kirjoitusten luonteen muuttuminen lähes päinvastaisiksi sai aikaan petetyksi tulemisen ja raivon tunteita.
I am Michael on New York Timesin artikkeliin Glatzesta perustuva elokuva hänen elämästään oman seurakuntansa pastoriksi tuloon saakka. Michael Glatzea esittää James Franco ja Benjie Nycumia Zachary Quinto. Kolmantena suhteen osapuolena nähdään Charlie Carver. Elokuva on siis varsin helppo silmälle. Sen ilmeetön kerronta tapa ei nosta suuria tunteita vaikka aihe verenpainetta voisikin nostaa. Jopa valovoimainen Quinto jää taka-alalle kun ohjaaja keskittää huomionsa päähenkilön sisäiseen myllerrykseen.
I am Michael ei anna vastauksia kysymyksiin syistä. Se myöskin kertoo vain verhotusti ja epäselvästi mikä Glatzen näkemys ja aktiivisuus homojen ja lesbojen ihmisoikeuskysymyksissä myöhemmin on. Elokuvan innoittamana tehty hyvin lyhyt, vartin mittainen dokumentti, Michael Lost and Found ei anna sen enempää vastauksia. Dokumentissa aito Benjie Nycum käy tapaamassa entistä kumppaniaan Michael Glatzea ja tämän vaimoa Yoderissa Wyomingissa ja käy kiusaantuneita ja hermostuneita keskusteluja tapahtuneesta ja nykyisestä. Sekä elokuva että dokumentti löytyvät Netflixistä. Kouluarvosana 7 ei kuitenkaan anna paljon syytä katsoa niitä.