Kategoriat
Elokuva-arviot

Rajan yli (Richard Spence, 1996)

Paul Prentice (Ropert Graves) ja Karl Foyle (Steven Mackintosh) olivat koulukavereita. Paul suojeli naisellisten tapojensa vuoksi kiusattua Karlia. Vuosia myöhemmin Kim Foylen taksi törmää moottoripyörälähetti Paul Prenticeen ja Kimin niin huolella varjelema elämä muuttuu yht’äkkiä kaoottiseksi.

Paul Prentice on ärsyttävä totaali-ADHD täystuho. Valittavasti hän on myös rohkea, komea ja ihailtavan avomielinen. Toki Paulin avomielisyydellä on rajansa, joiden juuret ovat syvällä biologisissa reaktioissa – hän on pohjimmiltaan pultti-ja-mutteri-miehiä. Kim Foyle on ärsyttävä hysteerinen nukke. Hän on neuroottinen ja paljon parempi huolehtimaan siskonsa perheongelmista kuin omistaan. Suojellakseen huolella rakentamaansa haurasta illuusiotaan elämästä hän on valmis tuhoamaan Paulin elämän. Olkoonkin että Paul on itse suurin syy ongelmiinsa. Loppujen lopuksi Paulin ja Kim välillä on puhdasta seksuaalista vetovoimaa, jonka pitää vain päästä yli molempien henkilökohtaisista ongelmista.

Rajan yli (Different for Girls) ei ole helppo leffa seurattavaksi: kieli on brittislangia, meno on kaoottista, eikä elokuva tyydytä katsojan mielitekoja juonesta ja tapahtumista. Kouluarvosana 8. 

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *