Kategoriat
Elokuva-arviot

Plata quemada (Burnt money, Marcelo Piñeyro, 2000)

Ángel (Eduardo Noriega) ja Nene (Leonardo Sbaraglia) tunnetaan Kaksosina vaikka he eivät ole sukua toisilleen. Miehet ovat itseasiassa löytäneet toisensa vessaseksin kautta, mutta tekevät nyt kaiken yhdessä. Kaikki pitää sisällään ammattirikollisen törkyä ja pieleen mennyt rahakuljetuksen ryöstö saattaa heidät pakosalle yhdessä Cuervon (Pablo Echarri) ja parin muun kanssa. Paon aikana miesparin ongelmat kärjistyvät eikä Cuervo auta asioita yhtään.

Plata quemada on uskomattoman typerä gangsterirakkaustarina. Se ei ole huono elokuva, mutta tarinan typeryys vetää vertoja Thelmalle ja Louiselle, jonka kanssa yhteistä on myös ”going down bazing” -loppu. Elokuvan väitetään kertovan tositarinan tapahtumista Argentiinan Buenos Airesissa ja Uruguayn Montevideossa 1965. Jos elokuva olisi paremmin ohjattu siihen epäilemättä ansiokkaasti käsikirjoitettu miesten suhde voisi päästä paremmin oikeuksiinsa, mutta nyt se hukkuu hillittömään räiskintään.

Ángelen äänet ovat uskonnollista mielisairautta ja hänen voi luottaa olevan vain arvaamattoman liipasinherkkä. Nene taas ei pääse irti Ángelista vaikka reittivapauteen tarjoutuukin hänelle. Cuervo on infantiili peterpan joka tarvitsisi myöhäistä kasvatusta kovalla kädellä. Herrojen edesottamuksia katsoessaan alkaa pohtia luonnonvalintaa ja kriminologiaa pitkälti valistuksen alkuaikojen hengessä. Kouluarvosana 7.

Lisää elokuvasta IMDB:stä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *