Kategoriat
Elokuva-arviot

Looking (Michael Lannan, 2014-2016)

Looking on laatusarjoistaan tunnetun HBO:n kahden tuotantokauden mittainen tv-sarja ja elokuva. Pääosissa ovat Partick (Jonathan Groff), Agustin (Frankie J. Alvarez), Dom (Murray Bartlett), Doris (Lauren Weedman), Kevin (Russell Tovey), Richie (Raul Castillo) ja Eddie (Daniel Franzese). Looking sijoittuu San Franciscoon ja kertoo homomiesten ihmissuhdekuvioista. Harmillisen heikon kiinnostuksen vuoksi HBO päätti vetää töpselin seinästä sarjalta kahden tuotantokauden jälkeen ja tilasi sen päätökseksi elokuvamittaisen erikoisjakson joka sai ensi-iltansa heinäkuussa 2016.

Alkuun Looking vaikutti taas yhdeltä ”homot panee kaikkee mikä liikkuu” -sarjalta. Näitä on nähty ja jätin sarjan katsomisen muutamaan jaksoon. Kun sarja alkoi kerätä mainetta homomediassa palasin sen äärelle ja jäin koukkuun. Tuosta pinnallisesta paneskelusta kuoriutuu jo ensimmäisen tuotantokauden loppuun mennessä kelpo draama. Toisella tuotantokaudella draamasta tulee raastavaa ja sarja jää pahasti kesken. Päätösjakso (closure) jää puolivillaiseksi epilogiksi viikonlopusta 9 kk myöhemmin.

Looking tarjoaa yhden trekkien kauhun hetkistä kun yksi kapteeneista ilmestyy ruutuun täysin poikkeavassa roolissa. Olen aiemmin kirjoittanut Patrick Stewardin homoroolista Jeffreyssä. Nyt Lynniä esittää Scott Bakula joka oli Jonathan Archer myös lyhyeksi jääneessä Enterprisessa. Bakulan rooli ei ole ollenkaan niin pramea kuin Stewardin mutta ristiriidan sekin herättää.

Looking ei tarjoa aivan niin paljon silmänruokaa kuin toivoisi. Valitettavasti eurooppalaisesta filmistä on omaksuttu se ettei näyttelijän tarvitse olla siloteltu hunk, vähän rouheampikin menee, sen sijaan että olisi otettu pyyteetön nakuilu (gratuitous nudity). Russell Tovey vastaa paljosta sarjan herkuista ja katsoohan sympaattista brittiä aksentteineen ja korvineen ilokseen.

Lisää Wikipediasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *