Kategoriat
Elokuva-arviot

Le Fate Ignoranti (”His Secret Life”, Ferzan Ozpetek, 2001)

Massimo (Andrea Renzi) kuolee nuorena ja jättää lesken (”Antonia”, Margherita Buy) suremaan nuoruuden rakkauttaan. Antonia löytää miehensä työpaikalta tuotujen tavaroiden joukosta kopion taulusta nimeltä ”The Ignorant Fairy” ja sen takaa rakkaudella kirjoitetun omistuskirjoituksen seitsemästä vuodesta rakastajalle. Lähtiessään palauttamaan taulua sen antajalle ja etsimään vastauksia Antonia löytää Michelen (Stefano Accrosi), toisen Massimon lesken, ja yhteisön joka rakastaa koko sydämestään vaikkei useinkaan saa rakkautta sukulaisiltaan.

Le Fate ignoranti on saman ohjaajan elokuva kuin Hamam ja aivan yhtä hieno. Ferzan Ozpetek nostaa pintaan tunteita ja ajatuksia ylitsevuotavan paljon. Rakkaus, viha, suru, pelko ja ilo joita Antonia, Michele ja kumppanit kokevat saa aina aikaan vastakaiun myös katsojassa.

Elokuva on kokoelma värikkäitä hahmoja, joilla jokaisella on oma traaginen tarinansa ja jotka löytävät lohtua, iloa ja rakkautta toisistaan. Se kertoo ystävyydestä ja rakkaudesta jotka luovat yhteisön joka kantaa siihen osalliset yli vaikeiden aikojen. Kouluarvosana 9.

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *