Kategoriat
Elokuva-arviot

Contracorriente (Undertow, Javier Fuentes-León, 2009)

Miguel (Cristian Mercado) ja Mariela (Tatiana Astengo) odottavat vauvaa pienessä perulaisessa kalastajakylässä. Miguelilla on salainen suhde kylässä hyljeksittyyn muualta tulleeseen maalariin, Santiagoon (Manolo Cardona). Santiago hukkuu tapaturmaisesti mereen ja hänen haamunsa alkaa ilmestyä Miguelille. Santiagon jäämistö saa aikaan juorumyrskyn kylässä ja miesten salaisuus nousee pintaan.

Elokuvan englanninkielinen nimi, Undertow, ei kerro suomalaiselle mitään eikä kuvaa erityisen hyvin elokuvaa (se on suoraan käännettynä pohjavirtaus). Sen alkuperäinen nimi Contracorriente sen sijaan kääntyy akanvirraksi ja kuvaa sanan tunteville erittäin hyvin elokuvaa. Akanvirtaan joutuneen on vaikea tietää mitä pitäisi tehdä pelastuakseen ja juuri niin Miguelin käy.

Kalastajakylän kulttuuri on macho, katolinen ja pinnan alla kuplii väkivalta. Vääryys ja surullisuus ovat vahvasti läsnä, mutta kaikki on köyhyyden latistamaa. Elokuvan musiikillinen äänimaailma on kuitenkin suomalaiselle jotenkin tuttu ja tekee elokuvasta levollisen. Levollisessa tunnelmassa myös suuren rakkauden näkee selvästi. Kouluarvosana 8.

Lisää elokuvasta Wikipediasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *