Elokuvaohjaaja Pedron (Carlos Fuentes) piti tavata näyttelijätär Silvia (Mercè Pons) Kilometre Zerolla Madridin keskustassa, mutta koska Pedro ei tiennyt miltä Silvia näyttää hän lähti vahingossa huora Tatianan (Elisa Matilla) mukaan. Koska Tatiana ei ollutkaan paikalla liikemies Sergio (Alberto San Juan) päätyikin homo Maximon (Armando del Río) matkaan. Maximoa satunnaisille panotreffeille tapaamaan tulossa ollut tanssija Bruno (Víctor Ulate Jr.) päätyy yhteen Benjaminin (Miquel García Borda) kanssa kun Benjamin tuli heitetyksi ulos asunnostaan kämppäkaverinsa Miguelin (Jesús Cabrero) saatua yllättäen Margan (Concha Velasco) asiakkaakseen. Silvia ei alunperin ollut Kilometre Zerolla koska hän heittäytyi Gerardon (Georges Corraface) auton eteen saadakseen roolin tämän tuotannossa. Lähistöllä Amor (Silke) riitelee sulhasensa Marion (Tristán Ulloa) kanssa ennen kuin Mario menee töihin ja päätyy morsiamensa siskon, Roman (Cora Tiedra), piiritettäväksi. Iltapäivän edetessä useimmat ristiintapaajat poikkeavat Marion asiakkaina.
Avainsana: Espanja
Carlos Ruiz Zafón: Enkelipeli
David Martín tulee tunnetuksi jännitysjatkokertomusten kirjoittajana pienessä barcelonalaisessa lehdessä ja siirtyy nylkyrikaksikon johtamalle pienkustantamolle kirjoittamaan loputonta sarjaa dekkareita salanimellä. Uupumisen, tuupertumisen ja lääkärin antaman kuolemantuomion jälkeen David saa yhden miehen kustantamolta uskomattoman tarjouksen, mutta tarttuu siihen vasta ajettuaan itsensä loppuun umpikujassa. Kustantaja haluaa uskonnon kirjan muodossa ja nostaa Davidin niskavillat pystyyn. Saatuaan tietää asuvansa samassa talossa ja kirjoittavansa samalla kirjoituskoneella kuin asianajaja jonka väitetään tulleen hulluksi ryhdyttyään kirjailijaksi tuossa talossa David alkaa penkoa menneisyyttä ja ajautuu vyyhtiin joka voi tappaa hänet.
Madridissa kaksikymmentä homo- ja lesboparia valmistautuu maan ensimmäiseen mies- ja naisparien vihkitoimitukseen. Hugo (Gustavo Salmerón) ja Narciso (Paco León), Miguel (Unax Ugalde) ja Óscar (Daniel Hendler) sekä Jonás (Hugo Silva) ja Rafa (Raúl Jiménez) todistavat häiden alla valmistautumisen tekevän vanhemmista paitsi hulluja myös vaarallisia. Erityisesti äidit kunnostautuvat poikien elämän sekoittamisessa. Reinas, englanninkieliseltä nimeltään Queens, kertookin oikeastaan enemmän äideistä kuin pojista.
Marieta (Mónica Cervera) on narkoleptinen pre-op miehestä naiseksi (M to F) transsukupuolinen. Hänen kämppäkaverinsa Tómas (Miguel O’Dogherty) on kääpiökasvuinen elämäntaiteilija, jonka bisneksillä on tapana mennä mönkään pääasiassa suunnittelijan tyhmyyden vuoksi. Hyväntahtoinen Marieta yrittää säästää rahaa sukupuolenkorjausleikkausta varten, mutta hänen anteliaisuutensa ja narkolepsiansa kampittavat projektia pahasti. Kun kuvioihin ilmestyy ritarillinen ja jumalaisen komea vihannestorin varastomies Raul (Pablo Puyol), ”jolla on peppu kuin persikka”, Marietan unelmat järkkyvät.
Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo
Siskoni suositteli ja lainasi minulle Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjon (La Sombra del Viento) kutsuen sitä jännäksi tai erikoiseksi. Kirjan lukeminen otti hetken eikä ennen kuin viimeisellä neljänneksellä päässyt siihen vaiheeseen, että kirjaa täytyi lukea. Zafón on ymmärtääkseni varsin arvostettu kirjailija, mutta kuten Coetzeen kanssa, minä en löydä hänen loistoaan. Tuulen varjo oli toki viihdyttävä tarina, mutta romaania ei pitäisi joutua pakottamaan itseään lukemaan yli puolsen välin. Zafónin kerronta on jokseenkin pitkäveteistä. Toki myönnän sen, että kirjan kuvaaman ajan ja paikan parempi tuntemus voisi antaa sille syvyyttä. En valitettavasti voi suositella kirjaa.
Amic/Amat kertoo ikääntyvän keskiaikaisen kirjallisuuden professorin (”Jaume”, José María Pou) viimeisestä päivästä. Jaumen ystävä Pere (Mario Gas), tämän vaimo Fanny (Rosa Maria Sardà) ja tytär Alba (Irene Montalà) sekä herrojen oppilas David (David Selvas) muodostavat elokuvan suppean hahmojen joukon. Jaume on aina rakastanut Pereä mutta suhde on pidetty ystävyytenä. Nyt David panee Alban paksuksi ja Jaumen hämilleen. Ja sitten soppaa hämmennetään täsmälleen yksi päivä.