Kategoriat
Kirja-arviot

Terry Pratchett: A Hat Full of Sky

Terry Pratchett
A Hat Full of Sky
2004

A Hat Full of Sky (Tähtihattu) on Pratchettin hiukan enemmän lapsille suunnattua tuotantoa. Käytännössä se tarkoittaa, että vaikka Granny Weatherwax (Muori Säävirkku) esiintyykin kirjassa Nanny Oggia ei ole laskettu sivuille laulamaan velhon sauvasta ja siileistä. Siitä kuinka sopivia Wee Free Men (Vapaat pikkumiehet) ovat lapsille voidaan olla montaa meiltä. 

Kirja jatkaa siitä, mihin Wee Free Men (Vapaat pikkumiehet) jäi. Tiffany Aching (Tiffany Särkynen) on 11 ja lähtee oppiin noidalle Härkävuorille (Ramtop mountains). Noita on siitä eksentrisimmästä päästä, eikä edes ainoa mökin asukas. Tiffanyllä on kuitenkin lainaamisen (borrowing) lahja, jota hiver niminen olento aikoo hyödyntää ja tehdä Tiffanystä seuraavan uhrinsa.

En edes tiennyt tällaisen kirjan olevan olemassa. Olen lukenut aiemmin Vapaat pikkumiehet (Wee Free Men) ja Wintersmithin (Talventakoja), mutta en todella tiennyt, että niiden väliin kuuluu kirja. Pokkari sattui vahingossa silmääni kirjakaupan englanninkielisiä pokkareita silmäillessäni. On sanottava, että tämä ei missään tapauksessa ole hauskin tai viihdyttävintä Prachettiä, mitä olen lukenut. Molemmat edellä mainitut teokset ovat parempia. A Hat Full of Sky pyrkii kai olemaan hieman filosofisempi ja vakavampi, mutta onnistuu olemaan vain hiukan tylsempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *